Κοσμος

Ο Νασράλα χαρακτηρίζει «κήρυξη πολέμου» τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

«Η δομή της οργάνωσης δεν έχει κλονιστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νασράλα χαρακτηρίζει «κήρυξη πολέμου» τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ
© ΕPA/ATEF SADADI

Χεζμπολάχ: Ο ηγέτης της Νασράλα χαρακτηρίζει τις επιθέσεις του Ισραήλ «κήρυξη πολέμου»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα ασφαλείας και στρατιωτικό πλήγμα που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της αντίστασης και δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Λιβάνου», δήλωσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, που γυρίστηκε σε άγνωστη τοποθεσία.

«Αυτός ο τύπος δολοφονίας, στοχοποίησης και εγκλήματος μπορεί να είναι πρωτοφανής στον κόσμο», είπε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, εμφανιζόμενος μπροστά σε ένα κόκκινο φόντο με το συνηθισμένο μαύρο τουρμπάνι του.

Οι επιθέσεις «ξεπέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές», είπε. «Ο εχθρός ξεπέρασε κάθε έλεγχο, νόμο και ηθική», είπε προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις» θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου ή κήρυξη πολέμου, θα μπορούσαν να ονομαστούν οτιδήποτε και αξίζουν να ονομαστούν οτιδήποτε. Φυσικά αυτή ήταν η πρόθεση του εχθρού».

Καθώς μεταδιδόταν η εκπομπή, εκκωφαντικοί ηχητικοί κρότοι από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη συγκλόνισαν τη Βηρυτό, ένας ήχος που έχει γίνει συνηθισμένος τους τελευταίους μήνες, αλλά έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία καθώς η απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου αυξάνεται σταθερά. Το Ισραήλ δήλωσε ότι τα πολεμικά του αεροσκάφη έπληξαν τον νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν στη συνοριακή περιοχή το απόγευμα.

Ο Νασράλα δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ ήλπιζε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα εισέρχονταν στο νότιο Λίβανο, διότι αυτό θα δημιουργούσε μια «ιστορική ευκαιρία» για την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση.

Ενώ ο Νασράλα χαρακτήρισε τις επιθέσεις πρωτοφανείς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σκοτώσει 5.000 ανθρώπους, υποβάθμισε επίσης τον αντίκτυπο στη Χεζμπολάχ, λέγοντας ότι η δομή της ομάδας δεν έχει κλονιστεί.

«Ναι, δεχθήκαμε ένα μεγάλο και σκληρό πλήγμα, αλλά αυτή είναι και η φύση του πολέμου», δήλωσε ο Νασράλα. «Γνωρίζουμε ότι ο εχθρός μας έχει υπεροχή σε τεχνολογικό επίπεδο και ποτέ δεν είπαμε το αντίθετο».

Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης», δήλωσε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον Νασράλα την Πέμπτη σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη την Πέμπτη στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το ισραηλινό N12 News ανέφερε ότι ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ο άλλος από αντιαρματικό πύραυλο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ από τα λιβανέζικα σύνορα.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.