Κοσμος

Η κακοκαιρία Μπόρις «χτύπησε» την Ιταλία - Δύο αγνοούμενοι στην Εμίλια Ρομάνια

Επιστήμονες αποδίδουν τις ακραίες βροχοπτώσεις στην κλιματική αλλαγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κακοκαιρία Μπόρις «χτύπησε» την Ιταλία - Δύο αγνοούμενοι στην Εμίλια Ρομάνια
Πολλές χώρες της Ευρώπης πλήττονται από την κακοκαιρία Μπόρις © ΕΡΑ/MARTIN DIVISEK

Η κακοκαιρία Μπόρις «χτύπησε» την Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία – Δύο αγνοούμενοι

Η κακοκαιρία Μπόρις χτύπησε την περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας, Εμίλια Ρομάνια προκαλώντας υπερχείλιση ποταμών και εκτεταμένες πλημμύρες, με περισσότερους από χίλιους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4a7oqwil141)

Κακοκαιρία Μπόρις: Δυο άνθρωποι αγνοούνται στην Εμίλια Ρομάνια

Όπως έγινε γνωστό από τον Ιταλό υπουργό υποδομών, Γκαλεάτσο Μπινιάμι, δυο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή Μπανιακαβάλο της Εμίλια Ρομάνια, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους εντοπίσουν και ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε πως «όλοι ελπίζουν να πρόκειται μόνον για προσωρινό συναγερμό και να βρεθούν ζωντανοί».

Κλιματολόγοι αποδίδουν τις ακραίες βροχοπτώσεις, που έχουν προκαλέσει δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές τις τελευταίες ημέρες στην κεντρική Ευρώπη, στον συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, ξηρασίας και υγρασίας, που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Σε κατάσταση επιφυλακής πολλές χώρες στην Ευρώπη

Δορυφορικές φωτογραφίες πριν και μετά την καταστροφή από τον Μπόρις δείχνουν το μέγεθος των καταστροφών στη Τσεχία ενώ στην Πολωνία στρατιώτες και κάτοικοι δίνουν μάχη για να οχυρώσουν τις πόλεις μετά την αύξηση της στάθμης των υδάτων.

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ευνοούν και την εκδήλωση πυρκαγιών στη βόρεια Πορτογαλία. Χιλιάδες πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο δεκάδες πύρινα μέτωπα ενώ φθάνουν ενισχύσεις από Ισπανία και Μαρόκο. Δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί αι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν καεί.

                                                        

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.