Κοσμος

Τουσκ στους Πολωνούς: «Μην φοβηθείτε αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες στα σύνορα μας»

H Πολωνία ήρθε αντιμέτωπη με ένα καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tusk-epp
Ντόναλντ Τουσκ © EPA/ANTONIO BAT

Ντόναλντ Τουσκ: Προειδοποίηση προς τους Πολωνούς για Γερμανούς στρατιώτες

Καθώς η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν χαράξει ένα κύμα καταστροφής στην Κεντρική Ευρώπη, βυθίζοντας ολόκληρες κοινότητες και αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 21 νεκρούς, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία προσφέρθηκε να στείλει στρατεύματα για να παράσχει υποστήριξη.

«Αν δείτε Γερμανούς στρατιώτες, σας παρακαλώ μην πανικοβληθείτε. Είναι εδώ για να σας βοηθήσουν», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ σε μια συνάντηση κρίσης στο Βρότσλαβ, μια πόλη της δυτικής Πολωνίας που αντιμετωπίζει την άνοδο των υδάτων από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα παρέχουν ήδη υποστήριξη στις πληγείσες από τις πλημμύρες κοινότητες στη νότια Πολωνία και ότι η Τουρκία έχει υποβάλει παρόμοια προσφορά βοήθειας.

Η Πολωνία παλεύει με τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν χαράξει ένα κύμα καταστροφής στην Κεντρική Ευρώπη, βυθίζοντας ολόκληρες κοινότητες και αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 21 νεκρούς. 

Η ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ εισέβαλε στην Πολωνία το 1939 μαζί με τη Σοβιετική Ένωση, προσαρτώντας και διαιρώντας τη χώρα μεταξύ τους, πυροδοτώντας τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η ιστορία αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα επίμαχο σημείο στις γερμανο-πολωνικές σχέσεις, με τη Βαρσοβία να απαιτεί οικονομικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο για τις καταστροφές του πολέμου, αν και οι σχέσεις μεταξύ των γειτόνων είναι κατά τα άλλα σταθερές.

Ο Τουσκ, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο και ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Βρότσλαβ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να συζητήσουν την αντίδρασή τους στις πλημμύρες.

Πηγή: Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.