Κοσμος

Νεκρή 30χρονη τουρίστρια στη Νάπολη: Έπεσε στο κεφάλι της αγαλματίδιο

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή της κατάρρευσης της νεαρής γυναίκας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νεκρή 30χρονη τουρίστρια στη Νάπολη: Έπεσε στο κεφάλι της αγαλματίδιο - Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή της κατάρρευσης της νεαρής γυναίκας

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η Chiara Jaconis, η 30χρονη τουρίστρια που τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα αγαλματίδιο έπεσε από κτίριο στα σοκάκια του Quartieri Spagnoli, στο κέντρο της Νάπολης.

Η 30χρονη Chiara νοσηλευόταν στο Ospedale del Mare από το απόγευμα της Κυριακής. Η κατάσταση του κοριτσιού επιδεινώθηκε και πριν από λίγες ώρες κατέληξε, με την εισαγγελία της Νάπολης να ξεκινά έρευνα για το περιστατικό, εξετάζοντας το σενάριο της ανθρωποκτονίας. Ήδη οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει το σπίτι από το οποίο έπεσε το αγαλματίδιο. 

Νάπολη: Πώς τραυματίστηκε η 30χρονη Chiara 

Η 30χρονη Chiara απολάμβανε τη βόλτα της στο via Sant'Anna di Palazzo, στη γωνία της Santa Teresella degli Spagnoli . Η Jaconis, με το αγόρι της, είχε αποφασίσει να κάνει μια τελευταία περιήγηση στο Quartieri Spagnoli, μια από τις πιο επισκέψιμες περιοχές στη Νάπολη, πριν επιστρέψει στο σπίτι της. Η 30χρονη έπεσε ξαφνικά στο έδαφος. Το αγόρι της πίστεψε αρχικά ότι της συνέβη κάτι και σωριάστηκε στο έδαφος, μέχρι που είδε τα αίματα. 

Άμεσα η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Vecchio Pellegrini και στη συνέχεια στο Ospedale del Mare. Η γυναίκα υπεβλήθη σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση, όμως, η κατάστασή της γρήγορα επιδεινώθηκε. Οι γονείς και η αδερφή του κοριτσιού έφτασαν αμέσως στη Νάπολη. Σύμφωνα με όσα γράφει το Il Corriere del Mezzogiorno, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τη στιγμή του τραυματισμού από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων. 

Συγκλονισμένη η Νάπολη από το δυστύχημα

«Η είδηση ​​του θανάτου της είναι μεγάλος πόνος», είπε ο δήμαρχος της Νάπολης, Γκαετάνο Μανφρέντι, σε δήλωση του για το δυστύχημα και πρόσθεσε: «Συλλυπούμαστε την οικογένεια που επλήγη τόσο σκληρά από αυτή την ατυχία που μας επηρεάζει βαθιά όλους». Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή αφού έμαθε ότι η 30χρονη κατέληξε. «Εκ μέρους μου και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νάπολης, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο της Chiara Jaconis, της νεαρής τουρίστας από την Πάντοβα που χτυπήθηκε τραγικά από ένα αντικείμενο που έπεσε από ένα μπαλκόνι στο Quartieri Spagnoli», δήλωσε ο Enza Amato, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νάπολης. «Ελπίζαμε μέχρι το τέλος, αλλά οι γιατροί μας είχαν ήδη προετοιμάσει για το χειρότερο. Χθες συνάντησα και τους γονείς και την αδερφή της Κιάρα, οι πρώτες μου σκέψεις και μια μεγάλη αγκαλιά πάνε σε αυτούς και στον φίλο της. Η Chiara θα παραμείνει στις καρδιές όλων μας», πρόσθεσε η Σύμβουλος Τουρισμού Teresa Armato.

Με πληροφορίες από unita.it