Κοσμος

Συνελήφθη 23χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε βάρος εβραϊκής κοινότητας στη Νέα Υόρκη

Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στη Νέα Υόρκη
Αστυνομία στη Νέα Υόρκη © EPA

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη 23χρονος που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή κοινότητα - Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης

Ένας 23χρονος καταδικάστηκε χθες Τετάρτη για παράνομη οπλοκατοχή καθώς σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον της εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές.

Πρόκειται για τον Κρίστοφερ Μπράουν, ο οποίος με τον φερόμενο ως συνεργό του συνελήφθησαν στον Πεν Στέισον, έναν πολυσύχναστο συγκοινωνιακό σταθμό της Νέας Υόρκης, τον Νοέμβριο του 2022. Κατηγορήθηκαν πως σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση εναντίον συναγωγής στο Μανχάταν.

Ο Κρίστοφερ Μπράουν ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία της οπλοκατοχής με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας, εξήγησε ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ. Η ποινή του, 10 χρόνια κάθειρξης, θα τού απαγγελθεί τη 13η Νοεμβρίου, διευκρίνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η διαδικασία σε βάρος του φερόμενου ως συνεργού του παραμένει σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο εισαγγελέας Μπραγκ.

Τι εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι του 23χρονου που θα έκανε την επίθεση σε εβραϊκή κοινότητα στη Νέα Υόρκη

Κατά τις αρχές, η αστυνομία βρήκε μαχαίρι, περιβραχιόνιο με σβάστικα και κουκούλα του σκι στο σακίδιο του Κρίστοφερ Μπράουν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης όπλο και 19 σφαίρες στο διαμέρισμα του φερόμενου ως συνεργού του.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διαπραχθεί επιθέσεις εναντίον συναγωγών στις ΗΠΑ.

Το 2018, 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε συναγωγή στην Πενσιλβάνια από ακροδεξιό εξτρεμιστή, με φόντο την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών και την ανησυχία για την επανεμφάνιση οργανώσεων νεοναζιστών και οπαδών της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής.

Στον δράστη της επίθεσης αυτής, της πιο πολύνεκρης εναντίον εβραίων στην ιστορία των ΗΠΑ, επιβλήθηκε η θανατική ποινή το 2023.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.