Κοσμος

Το πανίσχυρο συνδικάτο των φορτηγατζών δεν στηρίζει υποψήφιο ενόψει των αμερικανικών εκλογών

Για πρώτη φορά μετά το 1996

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πανίσχυρο συνδικάτο των φορτηγατζών δεν στηρίζει υποψήφιο ενόψει των αμερικανικών εκλογών
© EPA/DAVID MAXWELL

Αμερικανικές Εκλογές: Το συνδικάτο των φορτηγατζών δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο 

Tο πανίσχυρο συνδικάτο των φορτηγατζήδων στις ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο στις αμερικανικές εκλογές για πρώτη φορά από το 1996.

Οι Teamsters υποστήριξαν τον Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές του 2020 και υποστήριξαν σταθερά τους υποψήφιους των Δημοκρατικών για την προεδρία κατά τον πρόσφατο εκλογικό κύκλο. Έχουν ωστόσο υποστηρίξει και προεδρικούς υποψηφίους των Ρεπουμπλικανών συμπεριλαμβανομένων των Νίξον, Ρίγκαν και Μπους του πρεσβύτερου.

Ο πρόεδρος των Teamsters, Σον Ο' Μπράιεν δήλωσε ότι «κανένας από τους δύο μεγάλους υποψηφίους δεν ήταν σε θέση να αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις απέναντι στο συνδικάτο μας για να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων θα τίθενται πάντα πάνω από τις μεγάλες επιχειρήσεις».

«Επιδιώξαμε δεσμεύσεις τόσο από τον Τραμπ όσο και από την Χάρις να μην παρεμβαίνουν σε κρίσιμες εκστρατείες του συνδικάτου ή σε βασικούς κλάδους των Teamsters - και να τιμούν το δικαίωμα των μελών μας να απεργούν - αλλά δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε αυτές τις δεσμεύσεις», δήλωσε ο Ο'Μπράιεν.

Το συνδικάτο περίμενε κυρίως να ανακοινώσει την απόφασή του για την υποστήριξή του πολύ περισσότερο από άλλα συνδικάτα και εργατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των United Auto Workers, National Education Association, Service Employees International Union και AFL-CIO, οι οποίες υποστήριξαν όλες τον Μπάιντεν και στη συνέχεια την Χάρις, αφού ο πρόεδρος αποσύρθηκε από την κούρσα τον Ιούλιο.

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.