- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Podcast: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και η ευθύνη της Δύσης
Είναι η Δύση συνένοχη σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα; Η καθηγήτρια Eva Pils εξηγεί
Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα; Σε ποιο βαθμό έχουν επιδεινωθεί υπό την ηγεσία του Σι Τζινπίνγκ; Πώς επηρεάζει αυτό τη Δύση και γιατί την αφορά; Είναι, κάποιες φορές, η Δύση συνένοχη σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα; Και τι μπορεί να γίνει γι' αυτό;
Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, με την κ. Eva Pils, Καθηγήτρια Νομικής στο King’s College του Λονδίνου, με εκτενή ερευνητική εμπειρία στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα.
Η κα Pils εξήγησε την εξέλιξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες και πώς έχουν επιδεινωθεί υπό την κυριαρχία του Σι Τζινπίνγκ από το 2012 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, αναλύει γιατί και με ποιο τρόπο ότι συμβαίνει στην Κίνα επηρεάζει άμεσα και έμμεσα τις χώρες της Δύσης. Εξηγεί ότι, όχι μόνο έχουμε ηθική υποχρέωση να σεβόμαστε και να προάγουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά επίσης γινόμαστε συνένοχοι σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν, για παράδειγμα, εισάγουμε προϊόντα που σχετίζονται με καταναγκαστική εργασία και άλλες παραβιάσεις. Επίσης, η κα Pils εξηγεί με ποιους τρόπους η κινεζική διασπορά, οπουδήποτε στον κόσμο, μπορεί να υπόκειται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της από το κινεζικό κράτος.
Αυτή η συζήτηση αποτελεί μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων σε συνεργασία με το "Ti Kosmos podcast". Παρουσιάστρια του podcast είναι η Μαριλίζα Αναστασοπούλου.
Το Κινεζικό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) προωθεί τη συστηματική μελέτη της σύγχρονης Κίνας στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να προσφέρει σε βάθος κατανόηση της ιστορικής εξέλιξης, των αντιθέσεων, των πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών διεργασιών, καθώς και του παγκόσμιου ρόλου της σύγχρονης Κίνας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, δείτε εδώ.