Κοσμος

Πούλησε τα πάντα για μία κρουαζιέρα – και την έδιωξαν!

Πλήρωσε 250.000 λίρες για μία κρουαζιέρα - όνειρο ζωής από την οποία την έδιωξαν κακήν κακώς

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο εδιώχθη γυναίκα από κρουαζιέρα την οποία χρυσοπλήρωσε

Κρουαζιέρα διάρκειας τριών ετών, 425 προορισμών και αξίας 250.000 λιρών: αυτό ήταν το όνειρο της 68χρονης Τζένι Φένιξ, διαζευγμένης και μητέρας δύο παιδιών.

Η αμερικανίδα ρευστοποίησε σχεδόν όλη της την περιουσία γι’ αυτό το φιλόδοξο ταξίδι, αυτή την πολύχρονη κρουαζιέρα, που ταυτόχρονα θα ήταν και το παρθενικό ταξίδι του Villa Vie Odyssey, το οποίο θα την ταξίδευε σε άπειρους νέους τόπους, ως μεγάλο δώρο για τα προβλήματα της ζωής της και για τις οικονομίες που είχε κάνει ακριβώς για μία τέτοια ονειρεμένη απόδραση.

Όμως, η Τζένι δεν θα ανέβαινε ποτέ σ’ αυτό το κρουαζιερόπλοιο. Για την ακρίβεια, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη έκπληξη στη ζωή της, όταν πληροφορήθηκε ότι της απαγορεύεται ακόμα και να μπει στο πλοίο, και όλο αυτό το πληροφορήθηκε όχι επίσημα, αλλά μέσω κάποιων μηνυμάτων μέσω WhatsApp.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: από την αρχή που η Φένιξ αποφάσισε να απολαύσει αυτή την περιπέτεια, γνώριζε από την εταιρεία που διοργάνωνε την κρουαζιέρα ότι το πλοίο θα σαλπάρει τον Μάιο του 2024. Λίγο καιρό, η ημερομηνία μετατέθηκε για τον Ιούλιο και μετά για τον Σεπτέμβριο – του τρέχοντος έτους. Όπως είχε γίνει γνωστό, οι καθυστερήσεις οφείλονταν σε προβλήματα που εντοπίστηκαν στο ναυπηγείο Harland & Wolff στο Μπέλφαστ (τραγική ειρωνεία: σε αυτό το ναυπηγείο είχε ναυπηγηθεί και ο καταραμένος «Τιτανικός»).

Το πλοίο με το οποίο η Φένιξ θα ταξίδευε σε όλον τον κόσμο είχε παραμείνει αδρανές για τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID, κάτι που σήμαινε ότι τα αναγκαία πιστοποιητικά του Villa Vie είχαν λήξει και οι απαραίτητες διαδικασίες περί ασφαλούς ναυπήγησης έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mike Petterson αποκάλυψε στο CNN ότι έπρεπε να πραγματοποιηθούν προηγούμενες εργασίες στο πλοίο που είχαν συστηθεί στο παρελθόν, ενώ δεν δόθηκε ποτέ και τεκμηρίωση για τις προηγούμενες επισκευές. Ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση σήμαινε ότι αρκετοί επιβάτες είχαν  εγκλωβιστεί στο Μπέλφαστ και φυσικά η Φένιξ ήταν ανάμεσά τους.

Η ίδια τότε είχε καταφύγει σε μια ομάδα WhatsApp για να εκφράσει την απογοήτευσή της για την κατάσταση, καθώς το πλοίο δεν θα ελλιμενιζόταν πλέον στο Μαϊάμι, όπου σχεδίαζε να παραλάβει τα υπόλοιπα υπάρχοντά της για τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

© Facebook / Jenny Phenix

Και όχι μόνο αυτό, αλλά λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης που πρόκειται να συνεχιστούν στο πλοίο ακόμα και μετά τον απόπλου του από το Μπέλφαστ, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια προσωρινή καμπίνα, καθώς αυτή για την οποία πλήρωσε θα χρησιμοποιούνταν από το πλήρωμα...!

Και εδώ τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν ακόμα πιο δυσάρεστη τροπή: η 68χρονη ισχυρίζεται πλέον ότι τα μηνύματά της κοινοποιήθηκαν αργότερα στους ιδιοκτήτες της Villa Vie Residences, που διαχειρίζονται το πλοίο, και είχαν ως αποτέλεσμα να της ακυρώσουν το ταξίδι της, επικαλούμενοι «συμπεριφορά που επηρεάζει το ηθικό της κοινότητας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας Kathy Villalba την ενημέρωσε σχετικά: «Έχουμε λάβει πάνω από δώδεκα επίσημα παράπονα από κατοίκους σχετικά με τα συνεχή παράπονα και την αρνητικότητά σας. Αυτή η συμπεριφορά έχει επηρεάσει σημαντικά το ηθικό και την ευημερία των άλλων επιβατών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα συντριπτικά σχόλια, πρέπει να ακυρώσουμε οριστικά τη σύμβασή σας για να διατηρήσουμε την ευημερία και την ικανοποίηση της κοινότητάς μας», δήλωσε η Villalba, σύμφωνα με την Telegraph.

Σε κατάσταση σοκ από αυτή τη συμπεριφορά, η Φένιξ εξήγησε ότι ποτέ δεν είπε ή έγραψε κάτι εκτός πλαισίου. «Δεν ήμουν ποτέ αγενής ή ασεβής και δεν συμμετείχα ποτέ σε προσωπικές επιθέσεις. Αυτές ήταν ιδιωτικές συζητήσεις - δεν δημοσίευσα τίποτα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης», επέμεινε.

Σημειώνεται ότι στη Φένιξ έχει επιστραφεί μέρος των χρημάτων της για το ταξίδι- είχε καταβάλει αρχικά μία προκαταβολή, σχεδιάζοντας να αποφασίσει εν πλω πια, αν ήθελε να πληρώσει μεταξύ 90.000 και 250.000 λιρών για μια καμπίνα ή να ενταχθεί στο «πρόγραμμα Endless Horizon», το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν απεριόριστες κρουαζιέρες για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Το ταξίδι θα περιελάμβανε 425 προορισμούς σε 147 χώρες, με τη Φένιξ να εξηγεί σχετικά: «Είχαμε ενημερωθεί για μία μικρή καθυστέρηση, αλλά τίποτα δεν φαινόταν τόσο δυσοίωνο και, φυσικά, τα ταξιδιωτικά σχέδια και οι κρατήσεις ξενοδοχείων είχαν γίνει μήνες πριν».

Έχοντας απολαύσει πρόσφατα το τελευταίο σκέλος του τετράμηνου ταξιδιού της Royal Caribbean με το Serenade of the Seas, έμεινε μάλλον απογοητευμένη και σαφώς φτωχότερη για τον αποκλεισμό της από το επερχόμενο ταξίδι με τη Villa Vie.

«Δεν μπορώ καν να αρχίσω να εξηγώ τη συναισθηματική καταστροφή και το σωματικό τίμημα που μου έχει προκαλέσει αυτό. Πέρασαν εβδομάδες προτού μπορέσω να μιλήσω ψύχραιμα για την κατάσταση και να την εξηγήσω ακόμα και στα παιδιά μου. Είναι ακόμα πολύ δύσκολο για μένα να το συζητήσω, καθώς είχα το ίδιο όνειρο με όλους τους άλλους σε αυτό το πλοίο και μου το πήραν, φαινομενικά, χωρίς να υπολογίσουν καμία συνέπεια», δηλώνει η Φένιξ και συνεχίζει: «Θα πρέπει να μείνω με την κόρη μου μέχρι να βρω ένα εντελώς νέο σχέδιο για τη ζωή μου».

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της Villa Vie Residences, Mike Petterson, επέμεινε ότι η Φένιξ «παραβίασε πολλαπλούς όρους και προϋποθέσεις» και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει συμφωνικό εμπιστευτικότητας.

«Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας συμφώνησαν και αποφάσισαν να διατηρηθεί η απαγόρευση εισόδου της στο πλοίο και σκοπεύουμε να σεβαστούμε αυτή την απόφαση», κατέληξε.

Με πληροφορίες από CNN.com, Telegraph.com