Κοσμος

Aναφορές για νέες εκρήξεις σε ασυρμάτους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Από μάρτυρες που επικαλείται το Reuters

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aναφορές για νέες εκρήξεις σε ασυρμάτους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Λίβανος: Νέες εκρήξεις σε ασυρμάτους της Χεζμπολάχ

Ασύρματοι που χρησιμοποιούνται από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξερράγησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού, δήλωσαν μια πηγή ασφαλείας και ένας μάρτυρας.

Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις έγινε κοντά σε μια κηδεία στον Λίβανο που διοργάνωσε η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ για τους νεκρούς της προηγούμενης ημέρας, όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούνται από την οργάνωση εξερράγησαν σε όλη τη χώρα.

Η οργάνωση δήλωσε την Τετάρτη ότι επιτέθηκε με ρουκέτες σε θέσεις του ισραηλινού πυροβολικού, στο πρώτο χτύπημα μετά τις εκρήξεις που τραυμάτισαν χιλιάδες μέλη της στο Λίβανο και δημιούργησαν την προοπτική ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Οι φορητοί ασύρματοι αγοράστηκαν από τη Χεζμπολάχ πριν από πέντε μήνες, περίπου την ίδια εποχή που αγοράστηκαν και οι βομβητές, δήλωσε πηγή ασφαλείας.

Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ, η οποία έχει μακρά ιστορία εξελιγμένων επιχειρήσεων σε ξένο έδαφος, τοποθέτησε εκρηκτικά μέσα σε βομβητές που εισήγαγε η Χεζμπολάχ μήνες πριν από τις εκρήξεις της Τρίτης, ανέφερε στο Reuters μια ανώτερη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου και μια άλλη πηγή.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 12, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ. Από την επίθεση της Τρίτης τραυματίστηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί μαχητές της μαχητικής οργάνωσης και ο απεσταλμένος του Ιράν στη Βηρυτό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.