Κοσμος

Ο Τραμπ χαριτολογεί ότι θα ήθελε να μην του είχε τηλεφωνήσει ο Μπάιντεν: «Ήταν τόσο καλός μαζί μου»

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση εναντίον του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Tραμπ: Τι λέει για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μπάιντεν

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι τόσο ο πρόεδρος Μπάιντεν όσο και η αντιπρόεδρος Χάρις ήταν «τόσο καλοί» στις κλήσεις τους μετά την προφανή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό καθιστά πιο δύσκολη την επίθεση εναντίον τους.

«Ήταν τόσο καλός μαζί μου χθες. Κατά κάποιον τρόπο εύχομαι κατά κάποιο τρόπο να μην είχε γίνει το τηλεφώνημα, γιατί αισθάνομαι λίγο - Είναι τόσο καλός. Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη και όλα αυτά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Μίσιγκαν, αναφερόμενος στο τηλεφώνημά του με τον Μπάιντεν τη Δευτέρα.

«Το ίδιο και με την Καμάλα σήμερα. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγενική», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Αλλά το γεγονός είναι ότι πρέπει να έχουμε ανθρώπους που να γίνονται σεβαστοί από τον αντίπαλο».

Νωρίτερα στην εκδήλωση, ο Τραμπ αναφέρθηκε στο «πολύ ωραίο τηλεφώνημα» που είχε με τη Χάρις, προκαλώντας αποδοκιμασίες από το πλήθος. «Όχι, ήταν πολύ ωραίο», είπε ο Τραμπ, ενώ το πλήθος χλεύαζε.

Ο Ράιαν Ρουθ 58 κατηγορήθηκε τη Δευτέρα για δύο εγκλήματα με όπλα, αφού φέρεται να έσπρωξε την κάννη μιας καραμπίνας μέσα από τον φράχτη κατά μήκος της περιμέτρου του γηπέδου γκολφ του Trump στο West Palm Beach στη Φλόριντα, ενώ βρισκόταν εκεί, με αποτέλεσμα ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας να πυροβολήσει εναντίον του.

Παρόλα αυτά, μια μέρα νωρίτερα, ο Τραμπ κατηγόρησε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις για υποκίνηση βίας εναντίον του. Ο πρώην πρόεδρος έχει αποκαλέσει επανειλημμένα τον Μπάιντεν τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία και έχει επιτεθεί στην εξυπνάδα και το γέλιο της Χάρις, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι μαρξίστρια που θα καταστρέψει τη χώρα.

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και η Χάρις έχουν προειδοποιήσει ότι ο Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, όπως η πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγεία. Και οι δύο έχουν καταδικάσει το περιστατικό της Κυριακής και την πολιτική βία γενικότερα.

Πηγή: Τhe Hill