Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Άγριο επεισόδιο του κατηγορούμενου με την κόρη του

Η Καρολίν Νταριάν αποχώρησε για ακόμα μία φορά από την εκδίκαση της υπόθεσης Πελικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η άγρια κόντρα του Ντομινίκ Πελικό με την κόρη του
© EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

«Θέλω να κάνω εμετό τώρα», είπε στους αστυνομικούς και ενώ είχε αντιπαρατεθεί άγρια με τον Ντομινίκ Πελικό

Μετά τη χθεσινή παραδοχή του ενορχηστρωτή των βιασμών της Μαζάν και εναντίον της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό, ο Ντομινίκ Πελικό κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα αν είχε ναρκώσει ποτέ και την κόρη του Καρολίν και της είχε επιτεθεί σεξουαλικά όσο ήταν αναίσθητη.

Η ερώτηση έγινε κατόπιν των φωτογραφιών που μεταξύ πολλών άλλων βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ντομινίκ Πελικό και απεικόνιζαν την κόρη του γυμνή. Στην ερώτηση, ο βασικός κατηγορούμενος της θηριωδίας της Μαζάν, απάντησε «ποτέ» και υποστήριξε ότι ουδέποτε άγγιξε, νάρκωσε ή τράβηξε (!) φωτογραφίες την κόρη του...

Η απάντησή του έρχεται σε αντιδιαστολή με την αβίαστη παραδοχή του για όσα επί μία δεκαετία έκανε στη σύζυγό του, κάτι που, σύμφωνα με αρκετές αναλύσεις του γαλλικού Τύπου, είναι ομολογία στρατηγικής αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ερωτηθείς επί μακρόν από έναν από τους δικηγόρους των πολιτικών διαδίκων, τον Antoine Camus, σχετικά με δύο γυμνές φωτογραφίες της κόρης του που βρέθηκαν στον σκληρό του δίσκο, ο εβδομηντάχρονος απάντησε πολλές φορές, μηχανικά, «δεν άγγιξα ποτέ την κόρη μου».

Αρνήθηκε ότι ήταν ο δημιουργός μιας φωτογραφίας της 45χρονης Caroline Darian, στην οποία εμφανίζεται γυμνή και ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι σε «οιονεί εμβρυϊκή» στάση που θυμίζει εκείνη της πρώην συζύγου του Ζιζέλ Πελικό.

«Όχι, αυτό δεν το έκανα εγώ. Αυτή η φωτογραφία που (η Καρολίν) βρίσκεται στο κρεβάτι δεν τραβήχτηκε από εμένα», δήλωσε, προκαλώντας την οργή της κόρης του. Η 45χρονη γυναίκα καθόταν δίπλα στη μητέρα της και ακριβώς απέναντι του και στο άκουσμα αυτής της κουβέντας πετάχτηκε εξοργισμένη από το κάθισμα, ουρλιάζοντάς του δύο φορές: «Λες ψέματα!».  

Νωρίτερα, η γυναίκα είχε αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας στους φρουρούς «θα κάνω εμετό τώρα».

«Η κόρη μου είναι σαν τα εγγόνια μου, είναι κοσμήματα, δεν τα αγγίζεις», είπε ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος, φανερά ενοχλημένος από την επιμονή των δικηγόρων των πολιτικών διαδίκων ότι οι προσωπικές φωτογραφίες της κόρης του και των νυφών του ήταν αιμομικτικών προθέσεων ρώτησε με θράσος: «Τι πρέπει να κάνω, τι πρέπει να πω, τι πρέπει να κάνω, να κόψω το χέρι μου; Ερωτηθείς ωστόσο γιατί δεν είχε απαθανατίσει εικόνες των δύο γιων του, είπε στους δικαστές του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse: «Δεν με ελκύουν οι άνδρες».

«Ο Πελικό λέει αυτό που νομίζει»

Από το 2020 που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα γεγονότα, η Caroline Darian (σ.σ.: το ψευδώνυμο με το οποίο εξέδωσε τον Απρίλιο το βιβλίο «Et j'ai cessé de t'appeler papa») είναι πεπεισμένη ότι η ίδια είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα της ή και από αγνώστους, με την ίδια διαδικασία που χρησιμοποίησε και στη μητέρα της, την οποία για χρόνια έβγαζε νοκ άουτ με αγχολυτικά φάρμακα προτού τη βιάσει και τη βιάσουν επίσης και δεκάδες άγνωστοι που στρατολόγησε στο διαδίκτυο. Έκτοτε έχει γίνει ηγετική φυσιογνωμία στον αγώνα κατά της χημικής υποταγής. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σοκαριστική δήλωσή, η οποία κατά την ακρόασή της στις 5 Σεπτεμβρίου περιέγραψε τον άνδρα που τώρα αποκαλεί «κ. Πελικό» ή «γεννήτορα» της ως «έναν από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς εγκληματίες των τελευταίων 20 ετών», δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες: «Ο κ. Πελικό λέει αυτό που σκέφτεται. Αποκαλύπτει μέρος της αλήθειας μόνο όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο».

Όταν ο συνήγορος της Ζιζέλ Πελικό και της κόρης, κ. Καμύ επανέλαβε, ρωτώντας τον κατηγορούμενο για ενδεχόμενη επίθεση στην κόρη του Καρολίν, παίρνοντας την απάντηση που προαναφέρεται, ο συνήγορος σχολίασε δηκτικά: «Είναι κρίμα, δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αυτή είναι η τραγωδία της κόρης σας».

Με πληροφορίες από LaDepeche.fr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.