Κοσμος

Η Χάρις τηλεφώνησε στον Τραμπ για να δει αν είναι καλά: «Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία»

«Έχω εμπιστοσύνη στις μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Χάρις τηλεφώνησε στον Τραμπ για να δει αν είναι καλά: «Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία» 

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ, αφού η Μυστική Υπηρεσία συνέλαβε την Κυριακή έναν ένοπλο που ανακαλύφθηκε έξω από ένα γήπεδο γκολφ.

«Τον κάλεσα για να δω αν ήταν καλά και του είπα αυτό που έχω πει δημοσίως, ότι δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία στη χώρα μας», δήλωσε η Χάρις. «Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές και σε αυτή την κούρσα για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και για να αγωνιστώ για τη δημοκρατία μας. Και σε μια δημοκρατία, δεν υπάρχει χώρος για πολιτική βία. Μπορούμε και πρέπει να έχουμε υγιείς συζητήσεις και διαφωνίες, αλλά όχι να καταφεύγουμε στη βία για να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα».

Η Χάρις απάντησε επίσης «έχω», όταν ρωτήθηκε αν έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία, και στη συνέχεια δήλωσε ότι οι επιθέσεις της δεξιάς έχουν κάνει ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, να αισθάνονται ανασφαλείς.

«Ναι, αισθάνομαι ασφαλής. Έχω την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας, αλλά αυτό δεν αλλάζει την άποψή μου για τη σημασία του να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια όλων στη χώρα μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σηκώσουμε και πάλι τους ανθρώπους και όχι να τους χτυπάμε έτσι ώστε να νιώθουν μόνοι και να τους κάνουμε να νιώθουν μικροί», είπε.