Κοσμος

Ποια νέα δεδομένα φέρνει η διαμάχη Τραμπ -Τέιλορ Σουίφτ ενόψει των αμερικανικών εκλογών

Ο πρώην πρόεδρος συντηρεί την «αντιπαλότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέιλορ Σουίφτ: Η viral στιγμή που καταπίνει ζουζούνι ενώ τραγουδάει
© EPA/SARAH YENESEL

Τέιλορ Σουίφτ: Η διαμάχη με τον Τραμπ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους 

Η κλιμακούμενη διαμάχη μεταξύ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Τέιλορ Σουίφτ θα μπορούσε να επηρεάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την υποστήριξη της προς την αντιπρόεδρο Χάρις ως μηχανισμό συμμετοχής.

Ο Τραμπ έγινε πρωτοσέλιδο την Κυριακή όταν δημοσίευσε στο Truth Social την φράση «Μισώ την Τέιλορ Σουίφτ», δημιουργώντας αντιδράσεις και στις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος. Οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι το σχόλιο του Τραμπ θα επιστρέψει για να τον στοιχειώσει τον Νοέμβριο, αλλά τα δεδομένα σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της Σουίφτ στην κούρσα είναι ανάμεικτα.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το vote.gov μέσα σε 24 ώρες αφότου η ποπ σταρ υποστήριξε τη Χάρις σε μια ανάρτηση που παρέπεμπε στον ιστότοπο εγγραφής ψηφοφόρων. Αλλά δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους θα υποστηρίξουν πραγματικά την αντιπρόεδρο.

Μια δημοσκόπηση των ABC News/Ipsos που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα διαπίστωσε ότι μόνο το 6% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η υποστήριξη της Σουίφτ για τη Χάρις τους επηρεάζει. Ενώ μόνο το 13% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι τους κάνει λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν τη Χάρις, το 81% δήλωσε ότι η υποστήριξη της Σουίφτ δεν κάνει καμία διαφορά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από την επιρροή της Σουίφτ θα μπορούσε να είναι αν η τραγουδίστρια έχει αντίκτυπο στους νεότερους ψηφοφόρους. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι πιθανό  να κάνει την διαφορά σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα και η Τζόρτζια.

Σύμφωνα με την εταιρεία διαφημιστικής τεχνολογίας Nexxen, η υποστήριξη της Σουίφτ φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση της διαδικτυακής εμπλοκής γύρω από τη Χάρις κατά 250%. Επιπλέον, ο διάλογος γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών σημείωσε 100 τοις εκατό αύξηση της εμπλοκής και 150 τοις εκατό αύξηση των θεμάτων που σχετίζονται με τη δημοκρατία μετά την υποστήριξη.

«Για μένα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη προβολή γύρω από την εκστρατεία και ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται», δήλωσε ο Sham Mathis, διευθυντής ερευνητικών γνώσεων της Nexxen. «Μιλούν γι' αυτό, ασχολούνται με το περιεχόμενο και θέλουν να μάθουν περισσότερα».

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι «Swifties for Kamala» πραγματοποίησαν μια κοινή τηλεφωνική εκδήλωση με τους Voters of Tomorrow, έναν οργανισμό με επικεφαλής τη γενιά Z για την εμπλοκή των νέων Αμερικανών, για να καλέσουν μη εγγεγραμμένους φοιτητές στις πολιτείες Wisconsin και Georgia.

«Ο Τραμπ πάντα επιδίωκε δημόσιες διαμάχες με διασημότητες ... », δήλωσε ο στρατηγικός σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μπρους Μέχλμαν, πρώην αξιωματούχος του προέδρου Τζορτζ Μπους.

«Ένας καυγάς με την Τέιλορ Σουίφτ δεν θα επηρεάσει το πώς τον βλέπουν οι ψηφοφόροι, εκτός από αυτούς που τον βλέπουν για πρώτη φορά και ήταν πιθανότατα πολύ νέοι το 2016 ή το 2020 για να έχουν διαμορφώσει ισχυρές απόψεις», πρόσθεσε.

«Η ενεργοποίηση των ψηφοφόρων που διαφορετικά θα μπορούσαν να μείνουν στο σπίτι είναι το όνομα του παιχνιδιού για αυτές τις εκλογές. Όταν ο Τραμπ επιτίθεται στην Τέιλορ Σουίφτ, παρακινεί μεν τους θαυμαστές της να προσέλθουν και να ψηφίσουν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπενθυμίζει στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ότι δεν εμμένει στην πολιτική ή ότι δεν έχει σοβαρή προσέγγιση σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε η Αντρέα Ρίτσιο, στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών και ιδρύτρια της Velocity Partners.

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.