Κοσμος

Tupperware: Τιτλοι τέλους για την εταιρία-συνώνυμο των τάπερ;

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η εταιρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Tupperware: Τιτλοι τέλους για την εταιρία-συνώνυμο των τάπερ;

Η Tupperware Brands, η εμβληματική εταιρεία πίσω από την εφεύρεση του γνωστού δοχείου για αποθήκευση τροφίμων, βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, μετά από χρόνια προσπαθειών αναδιάρθρωσης και προσαρμογής στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg αναφέρουν ότι η Τupperware ενδέχεται να υποβάλει αίτηση πτώχευσης ακόμη και εντός της εβδομάδας, καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί το αυξανόμενο χρέος της, το οποίο ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Η Tupperware αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παραβιάσει τους όρους των δανείων της. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δανειστών να της δώσουν προθεσμίες για να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση, η εταιρεία δεν κατάφερε να ανακάμψει. 

Ωστόσο, ανάμεσα στα προβλήματά της είναι ότι δεν έχει συνδεθεί με τους νεότερους καταναλωτές, ενώ αντιμετωπίζει επίσης απότομη μείωση στον αριθμό των πωλητών της και μείωση των δαπανών των καταναλωτών για είδη οικιακής χρήσης.

Η Tupperware το 1946 παρουσίασε τα πλαστικά προϊόντα της στο κοινό αφότου ο ιδρυτής Earl Tupper εφηύρε την εύκαμπτη αεροστεγή σφράγισή τους.

Η μάρκα εκτινάχθηκε στα αμερικανικά σπίτια κυρίως μέσω πάρτι πωλήσεων που διοργανώνονταν από γυναίκες στα προάστια των πωλήσεων. Η εταιρεία συνέχισε τα σχεδόν 80 χρόνια λειτουργίας της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις άμεσες πωλήσεις από έναν στρατό ερασιτεχνών πωλητών, μετρώντας περισσότερους από 300.000 ανεξάρτητους πωλητές το 2022.