Κοσμος

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης

Οι 10 μηνύσεις σε βάρος του και οι αποκαλύψεις από το CNN

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης - Οι 10 μηνύσεις σε βάρος του και οι αποκαλύψεις από το CNN

Ο Αμερικανός ράπερ Sean "Diddy" Combs  συνελήφθη τη Δευτέρα (16.9) σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, μετά από σειρά καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση και εμπορία ανθρώπων. 

Σύμφωνα με το CNN, ο Diddy, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθη τη Δευτέρα στο Park Hyatt Hotel στην 57th Street στο Μανχάταν και τέθηκε υπό κράτηση. Ο δικηγόρος του ράπερ, Μαρκ Ανιφίλο, δήλωσε: «είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση να επιδιώξουμε αυτό που πιστεύουμε: ότι είναι μια άδικη δίωξη του». 

Επιπλέον, ο δικηγόρος του Sean Diddy Combs πρόσθεσε ότι ο μουσικός συνεργάστηκε για τις έρευνες και «εγκαταστάθηκε οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή αυτών των κατηγοριών». Η ομάδα του υποστηρίζει την αθωότητά του και λέει ότι δεν έχει «τίποτα να κρύψει». «Ο Sean 'Diddy' Combs είναι ένα μουσικό σύμβολο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, τρυφερός οικογενειάρχης και αποδεδειγμένα φιλάνθρωπος. Πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, λατρεύοντας τα παιδιά του. Δεν είναι εγκληματίας», είπε ο χαρακτηριστικά ο δικηγορος του ράπερ. 

Γιατί ο ράπερ Diddy βρέθηκε στο επίκεντρο πολύμηνης έρευνας;

Νωρίτερα φέτος, ο Combs έγινε στόχος μιας πολύμηνης έρευνας από την υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας Έρευνας, η οποία περιελάμβανε έρευνες στα σπίτια του μουσικού στο Λος Άντζελες και στο Μαϊάμι τον Μάρτιο. Σε βάρος του είχαν κατατεθεί μηνύσεις: οι εννέα τον κατηγορούν ευθέως για σεξουαλική επίθεση. 

Το CNN αποκάλυψε τον Μάιο ότι οι ομοσπονδιακοί ερευνητές ετοιμάζονταν να φέρουν τους κατηγόρους του Combs ενώπιον ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου για κατάθεση. Ο Combs είχε προηγουμένως αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αναφέρονται στις διάφορες αγωγές. Ωστόσο, ζήτησε δημόσια συγγνώμη αφού το CNN δημοσίευσε αποκλειστικά πλάνα, στα οποία ο Combs καταγραφόταν να επιτίθεται βάναυσα στην πρώην φίλη του, Cassandra "Cassie" Ventura, σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες τον Μάρτιο του 2016.