Κοσμος

O Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την αύξηση των ενόπλων δυνάμεων κατά 180.000 στρατιώτες

Ο ρωσικός στρατός γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να ετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία © ALEXANDER KAZAKOV

O Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την αύξηση των ενόπλων δυνάμεων κατά 180.000 στρατιώτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη Δευτέρα, την αύξηση του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες σε μία κίνηση που υποδηλώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχίσει για πολύ ακόμα.

Η Ρωσία ξεπερνάει ΗΠΑ και Ινδία όσον αφορά στον αριθμό των ενεργών στρατιωτών

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των ενεργών στρατιωτών σε 1,5 εκατομμύριο, καθιστώντας τον ρωσικό στρατό, τον δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά από αυτόν της Κίνας.

Σε διάταγμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν διέταξε να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων σε 2,38 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο θα πρέπει να είναι ενεργοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), ένα κορυφαίο στρατιωτικό think tank, μια τέτοια αύξηση επιτρέπει στη Ρωσία να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία όσον αφορά στον αριθμό των ενεργών στρατιωτών μάχης που έχει στη διάθεσή της και να είναι η δεύτερη μετά την Κίνα σε μέγεθος.

Η IISS είπε ότι το Πεκίνο έχει λίγο περισσότερο από 2 εκατομμύρια ενεργό προσωπικό υπηρεσίας. Είναι η τρίτη φορά που ο Πούτιν επεκτείνει τις τάξεις του στρατού από την έναρξη της σύγκρουσης με την Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν προς τα εμπρός στην ανατολική Ουκρανία σε τμήματα μιας τεράστιας γραμμής μετώπου μήκους 1.000 χιλιομέτρων και προσπαθούν να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Ρωσία και Ουκρανία έχουν βαριές απώλειες στο πεδίο της μάχης

 Αν και η Ρωσία έχει πληθυσμό περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερο από της Ουκρανίας και στρατολογεί επιτυχώς εθελοντές με προσοδοφόρα συμβόλαια για να πολεμήσει στο μέτωπο, έχει -όπως και οι δυνάμεις του Κιέβου- βαριές απώλειες στο πεδίο της μάχης και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο πόλεμος τελειώνει σύντομα.

Και οι δύο πλευρές λένε ότι το ακριβές μέγεθος των απωλειών τους είναι στρατιωτικό μυστικό. Ο Αντρέι Καρταπόλοφ, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου της κάτω βουλής της Ρωσίας, δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των ενεργών στρατευμάτων ήταν μέρος ενός σχεδίου για την αναμόρφωση των ενόπλων δυνάμεων και τη σταδιακή αύξηση του μεγέθους τους ώστε να ταιριάζουν με αυτό που περιέγραψε ως την τρέχουσα διεθνή κατάσταση και τη συμπεριφορά των «πρώην ξένων εταίρων μας», όπως η Φινλανδία η οποία εντάχθηκε στο μπλοκ του ΝΑΤΟ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.