Κοσμος

Στο στόχαστρο του Τσελίκ ο Νίκος Δένδιας για την ΑΟΖ: «Τα λόγια του θα πνιγούν στο Αιγαίο»

Mε αφορμή την επίσκεψη στου στο Καστελλόριζο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Δένδιας
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νίκος Δένδιας: Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ για την ΑΟΖ

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις προσπάθειες διαλόγου.

Ο Τούρκος αξιωματούχος χαρακτήρισε «εκτός γραμμής» τις δηλώσεις του Nίκου Δένδια. «Οι δηλώσεις του Δένδια δεν θέλουν τον διάλογο με κανέναν τρόπο, στοχοποιεί την Τουρκία και προσπαθεί να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου, αλλά εδώ, σε πλήρη αντίθεση με την προσέγγιση του Μητσοτάκη προς την Τουρκία, "ας μειώσουμε την ένταση, εξομάλυνση, διάλογος", στην πραγματικότητα δεν στοχοποιεί την Τουρκία, στοχοποιεί την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που έθεσε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να φτάσουν τα λόγια του Δένδια σε εμάς χωρίς να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου», είπε ο Τσελίκ. 

«Τα λόγια του Δένδια μπορούν να ειπωθούν και να ακουστούν μόνο από ανθρώπους σαν τον Δένδια, δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Ενώ ο δικός του πρωθυπουργός έχει άλλες δηλώσεις, αυτός λέει κάτι εναντίον του δικού του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας. Είναι πλέον πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση να το εκφράζει αυτό μέσω της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Το λόμπι του χάους και τα ριζοσπαστικά στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Εδώ, ένας προβοκάτορας υπουργός Άμυνας, ο Δένδιας, έκανε εξωφρενικές δηλώσεις. Στοχοποίησε την Τουρκία πηγαίνοντας στο Καστελλόριζο, το οποίο απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.