Κοσμος

«Όλα καλά»: Tα τελευταία μηνύματα που έστειλε το πλήρωμα του υποβρύχιου Titan πριν την τραγωδία

Το ναυάγιο βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού δίπλα από τα συντρίμμια του Τιτανικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υποβρύχιο Titan
Το υποβρύχιο Titan πραγματοποίησε την τελευταία του κατάδυση στις 18 Ιουνίου 2023 © Facebook/OceanGateInc

Το υποβρύχιο Titan πραγματοποίησε την τελευταία του κατάδυση στις 18 Ιουνίου 2023, χάνοντας την επαφή με το πλοίο υποστήριξής του δύο ώρες αργότερα

Ένα από τα τελευταία μηνύματα του πληρώματος του υποβρύχιου Titan έλεγε ότι «όλα είναι καλά εδώ» πριν αυτό καταρρεύσει, σκοτώνοντας και τους πέντε επιβαίνοντες.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, ο επιχειρηματίας Suleman Dawood και ο γιος Shahzada έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate Expeditions Stockton Rush και τον Γάλλο Paul-Henri Nargeolet.

Οι πέντε επικοινωνούσαν με το προσωπικό υποστήριξης επί του Polar Prince μέσω γραπτών μηνυμάτων, σύμφωνα με ένα animation που παρουσίασε η αμερικανική ακτοφυλακή, το οποίο προβλήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας που εξετάζει τα αίτια της τραγωδίας.

Δείτε βίντεο από την ακροαματική διαδικασία:

Watch live: Titan submersible hearings begin as Coast Guard investigates the 2023 implosion

Το πλήρωμα άρχισε να χάνει την επαφή με όσους επέβαιναν στο Polar Prince, οι οποίοι ρωτούσαν επανειλημμένα για το βάθος και το βάρος του υποβρύχιου καθώς κατέβαινε προς το ναυάγιο του Τιτανικού. Το Polar Prince έστειλε μηνύματα ζητώντας να μάθει αν το Titan μπορούσε ακόμη να δει το πλοίο στην οθόνη του σκάφους. Μια από τις τελευταίες απαντήσεις του Titan, ήταν «όλα καλά εδώ».

Το υποβρύχιο πραγματοποίησε την τελευταία του κατάδυση στις 18 Ιουνίου 2023, χάνοντας την επαφή με το πλοίο υποστήριξής του περίπου δύο ώρες αργότερα.

Η έρευνα για το Titan προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή και τελικά το ναυάγιο βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τα συντρίμμια του Τιτανικού, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η ακροαματική διαδικασία στην κομητεία Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Στόχος της είναι να «αποκαλυφθούν τα γεγονότα γύρω από το περιστατικό και να αναπτυχθούν συστάσεις για την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον».

Inside the Titanic sub disaster

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.