Κοσμος

O πρώην παρουσιαστής του BBC Χιου Έντουαρντς καταδικάστηκε σε έξι μήνες με αναστολή για παιδική πορνογραφία

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για διαταραγμένη παιδική ηλικία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Χιου Έντουαρντς, ο πρώην παρουσιαστής του BBC γλύτωσε τελικά τη φυλακή - Πλήρωνε παιδόφιλο για να λαμβάνει υλικό

Ο Χιου Έντουαρντς, γνωστός πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του BBC καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή με δύο χρόνια αναστολή, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε στείλει εκατοντάδες λίρες σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο, ο οποίος του έστειλε εικόνες και βίντεο παιδιών, ορισμένων ηλικίας μόλις επτά ετών.

Χιου Έντουαρντς: Εκτός φυλακής λόγω ψυχικής διαταραχής

Ο Έντουαρντς παραδέχθηκε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες «δημιουργίας» ακατάλληλων φωτογραφιών παιδιών, αφού ο παιδόφιλος Άλεξ Ουίλιαμς του έστειλε 41 εικόνες μέσω WhatsApp. Το δικαστήριο ανέφερε ότι ο Έντουαρντς, που κάποτε ήταν «ο πιο γνωστός παρουσιαστής ειδήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο», έχει τώρα τη φήμη του κατεστραμμένη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή έξι μηνών φυλάκισης με αναστολή για δύο χρόνια.

Ο δικαστής δέχθηκε ότι ο Έντουαρντς δεν είχε πλήρη επίγνωση των εικόνων που του εστάλησαν λόγω ψυχικής διαταραχής εκείνη την περίοδο, και ανέφερε ότι ο πρώην παρουσιαστής αντιμετώπιζε μια «τέλεια καταιγίδα» συνθηκών που συνέβαλαν στην κατάσταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, παρουσιάστηκε μια έκθεση από ψυχοσεξουαλικό θεραπευτή, που τόνιζε πως ο Έντουαρντς βρισκόταν σε κίνδυνο αυτοκτονίας και περιγράφηκε ως ένα «πολύπλοκο άτομο» λόγω της παιδικής του ηλικίας και της δύσκολης σχέσης με τον «πουριτανό» πατέρα του. Ο Έντουαρντς συμφώνησε όταν αναφέρθηκαν τα προσωπικά του προβλήματα στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Έντουαρντς είχε στείλει Ουίλιαμς Williams «μερικές εκατοντάδες λίρες κατά διαστήματα», προκειμένου να του σταλούν πορνογραφικές φωτογραφίες. Το συνολικό ποσό των πληρωμών κυμαινόταν μεταξύ £1,000 και £1,500.

Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι ο Έντουαρντς είχε γράψει «ναι xxx» όταν ο Williams τον ρώτησε αν ήθελε σεξουαλικές εικόνες ενός ατόμου, η ηλικία του οποίου υπολογιζόταν μεταξύ 14 και 16 ετών. Σε μια άλλη συνομιλία, ο Έντουαρντς απάντησε «συνέχισε» όταν του προσφέρθηκαν «φωτογραφίες και βίντεο» από άτομο που περιγράφηκε ως «νεαρό». Επιπλέον, σε ένα μήνυμα, ο Έντουαρντς χαρακτήρισε ορισμένες από τις φωτογραφίες που του στάλθηκαν ως «εκπληκτικές» και ρώτησε «τι χρειάζεσαι;» όταν ο Ουίλιαμς ζήτησε ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» για τα βίντεο που του είχε στείλει.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, τόνισε ότι ο Έντουαρντς είναι «πραγματικά μετανιωμένος» και αναγνωρίζει την «αποτρόπαιη φύση» των εικόνων που του εστάλησαν, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση αλκοόλ και η ψυχική του κατάπτωση συνέβαλαν στη συμμετοχή του στις άρρωστες συνομιλίες.