Κοσμος

O πρώην παρουσιαστής του BBC Χιου Έντουαρντς καταδικάστηκε σε έξι μήνες με αναστολή για παιδική πορνογραφία

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για διαταραγμένη παιδική ηλικία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O πρώην παρουσιαστής του BBC Χιου Έντουαρντς
O πρώην παρουσιαστής του BBC Χιου Έντουαρντς © ΕΡΑ/ANDY RAIN

O Χιου Έντουαρντς, ο πρώην παρουσιαστής του BBC γλύτωσε τελικά τη φυλακή - Πλήρωνε παιδόφιλο για να λαμβάνει υλικό

Ο Χιου Έντουαρντς, γνωστός πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του BBC καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή με δύο χρόνια αναστολή, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε στείλει εκατοντάδες λίρες σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο, ο οποίος του έστειλε εικόνες και βίντεο παιδιών, ορισμένων ηλικίας μόλις επτά ετών.

Χιου Έντουαρντς: Εκτός φυλακής λόγω ψυχικής διαταραχής

Ο Έντουαρντς παραδέχθηκε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες «δημιουργίας» ακατάλληλων φωτογραφιών παιδιών, αφού ο παιδόφιλος Άλεξ Ουίλιαμς του έστειλε 41 εικόνες μέσω WhatsApp. Το δικαστήριο ανέφερε ότι ο Έντουαρντς, που κάποτε ήταν «ο πιο γνωστός παρουσιαστής ειδήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο», έχει τώρα τη φήμη του κατεστραμμένη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή έξι μηνών φυλάκισης με αναστολή για δύο χρόνια.

Ο δικαστής δέχθηκε ότι ο Έντουαρντς δεν είχε πλήρη επίγνωση των εικόνων που του εστάλησαν λόγω ψυχικής διαταραχής εκείνη την περίοδο, και ανέφερε ότι ο πρώην παρουσιαστής αντιμετώπιζε μια «τέλεια καταιγίδα» συνθηκών που συνέβαλαν στην κατάσταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, παρουσιάστηκε μια έκθεση από ψυχοσεξουαλικό θεραπευτή, που τόνιζε πως ο Έντουαρντς βρισκόταν σε κίνδυνο αυτοκτονίας και περιγράφηκε ως ένα «πολύπλοκο άτομο» λόγω της παιδικής του ηλικίας και της δύσκολης σχέσης με τον «πουριτανό» πατέρα του. Ο Έντουαρντς συμφώνησε όταν αναφέρθηκαν τα προσωπικά του προβλήματα στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Έντουαρντς είχε στείλει Ουίλιαμς Williams «μερικές εκατοντάδες λίρες κατά διαστήματα», προκειμένου να του σταλούν πορνογραφικές φωτογραφίες. Το συνολικό ποσό των πληρωμών κυμαινόταν μεταξύ £1,000 και £1,500.

Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι ο Έντουαρντς είχε γράψει «ναι xxx» όταν ο Williams τον ρώτησε αν ήθελε σεξουαλικές εικόνες ενός ατόμου, η ηλικία του οποίου υπολογιζόταν μεταξύ 14 και 16 ετών. Σε μια άλλη συνομιλία, ο Έντουαρντς απάντησε «συνέχισε» όταν του προσφέρθηκαν «φωτογραφίες και βίντεο» από άτομο που περιγράφηκε ως «νεαρό». Επιπλέον, σε ένα μήνυμα, ο Έντουαρντς χαρακτήρισε ορισμένες από τις φωτογραφίες που του στάλθηκαν ως «εκπληκτικές» και ρώτησε «τι χρειάζεσαι;» όταν ο Ουίλιαμς ζήτησε ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» για τα βίντεο που του είχε στείλει.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, τόνισε ότι ο Έντουαρντς είναι «πραγματικά μετανιωμένος» και αναγνωρίζει την «αποτρόπαιη φύση» των εικόνων που του εστάλησαν, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση αλκοόλ και η ψυχική του κατάπτωση συνέβαλαν στη συμμετοχή του στις άρρωστες συνομιλίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.