Κοσμος

Πυροβολισμοί έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα - Ασφαλής ο Τραμπ

Άγνωστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες του περιστατικού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντόναλντ Τραμπ: Πυροβολισμοί έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής μετά το περιστατικό της Κυριακής κατά το οποίο δύο άτομα αντάλλαξαν πυροβολισμούς έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, ανέφερε η New York Post, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είναι ασφαλής μετά τους πυροβολισμούς, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Πηγές δήλωσαν ότι ο Τραμπ δεν κινδύνευσε ποτέ», ανέφερε η εφημερίδα. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το Διεθνές Γήπεδο Γκολφ Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Τραμπ είχε τραυματιστεί σε απόπειρα δολοφονίας στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου που φαίνεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενες και στις οποίες θα αναμετρηθεί με την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις.

Ο πρώτος πυροβολισμός κατά προέδρου των ΗΠΑ ή υποψηφίου προέδρου μεγάλου κόμματος εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες ήταν ένα κραυγαλέο κενό ασφαλείας που ανάγκασε την Κίμπερλι Τσέιτλ να παραιτηθεί από διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών υπό διακομματικές πιέσεις του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί και ένας συμμετέχων στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τα πυρά. Ο ένοπλος, που αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος Τόμας Κρουκς εξουδετερώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Reuters