Κοσμος

«Ολόκληρο οικοσύστημα» απολιθωμάτων ηλικίας 8,7 εκατομμυρίων ετών βρέθηκε κάτω από λύκειο του Λος Άντζελες

Πόσο μεγάλη είναι η σημασία της ανακάλυψης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λος Άντζελες: Απολιθώματα 8,7 εκατ. ετών βρέθηκαν κάτω από λύκειο - Πόσο μεγάλη είναι η σημασία της ανακάλυψης

Θαλάσσια απολιθώματα που χρονολογούνται πριν από 8,7 εκατομμύρια χρόνια αποκαλύφθηκαν κάτω από ένα λύκειο στο νότιο Λος Άντζελες.

Την Παρασκευή, οι Los Angeles Times ανέφεραν ότι ερευνητές ανακάλυψαν δύο σημεία στις εγκαταστάσεις του λυκείου του Σαν Πέδρο στο Λος Άντζελες, κάτω από τις οποίες ήταν θαμμένα απολιθώματα, μεταξύ των οποίων εκείνα ενός σπαθοδοντικού σολομού και ενός μεγαλοδόντη, του γιγάντιου προϊστορικού καρχαρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο τοποθεσίες όπου βρέθηκαν τα απολιθώματα περιλαμβάνουν ένα στρώμα οστών ηλικίας 8,7 εκατ. ετών από την εποχή του Μειόκαινου και ένα στρώμα οστράκων ηλικίας 120.000 ετών από την εποχή του Πλειστόκαινου.

Λος Άντζελες: Απολιθώματα 8,7 εκατ. ετών βρέθηκαν κάτω από λύκειο © Wayne Bischoff/Envicom Corp

Οι ανακαλύψεις έγιναν μεταξύ Ιουνίου 2022 και Ιουλίου 2024, αναφέρει το LAist.

Ο Wayne Bischoff, διευθυντής πολιτιστικών πόρων στην Envicom Corporation, δήλωσε στο LAist:

«Είναι ολόκληρο το οικοσύστημα από μια εποχή που έχει παρέλθει ... Έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς ερευνητές να συνθέσουν πώς ήταν μια ολόκληρη οικολογία πριν από εννέα εκατομμύρια χρόνια. Αυτό είναι πραγματικά σπάνιο».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο LAist και στους Los Angeles Times παρουσιάζουν ένα απολίθωμα σπονδύλου και ένα οστό πλευρών ενός εξαφανισμένου είδους δελφινιού, το σαγόνι ενός εξαφανισμένου σπαθόδοντα σολομού, ο οποίος είχε επεκτάσιμους κυνόδοντες από το στόμα του, και απολιθώματα εκατοντάδων σπονδύλων μικρών ψαριών.

Πηγή: The Guardian