Κοσμος

H στιγμή που ο Πελικό φωτογράφιζε κάτω από φούστα και συνελήφθη - Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του

Το «σημείο μηδέν» της υπόθεσης που συγκλονίζει τον πλανήτη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ζιζέλ Πελικό: H στιγμή που ο Ντομινίκ φωτογράφιζε κάτω από φούστα - Το «σημείο μηδέν» της υπόθεσης που συγκλονίζει τον πλανήτη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο Ντομινίκ Πελικό, ο ενορχηστρωτής των βιασμών της συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό από άλλους άνδρες, συλλαμβάνεται το 2020 από τις Αρχές στη Γαλλία. Είχε πιαστεί επ΄αυτοφόρω να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφία κάτω από τη φούστα μιας ανυποψίαστης γυναίκας - και αυτήν ακριβώς τη στιγμή αποκάλυψε το Paris Match.

Η σύλληψή του 71χρονου σήμερα άνδρα και ο έλεγχος στο κινητό του στάθηκαν αφορμή για να αποκαλυφθεί η αρρωστημένη δράση του «τέρατος της Αβινιόν», όπως αποκαλείται πλέον ΜΜΕ καθώς για χρόνια καθώς νάρκωνε τη σύζυγό του και μετέπειτα τη βίαζε ή προσκαλούσε αγνώστους να ασελγήσουν εις βάρος της 72χρονης Ζιζέλ.

Στη Γαλλία, η σκοτεινή υπόθεση του συνταξιούχου έφθασε στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αβινιόν. Εκτός από τον ίδιο τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται και 51 εκ των συνολικά 72 βιαστών.

H στιγμή της σύλληψης του Πελικό για «upskirting» – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του:


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των γεγονότων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τον Ροζέ Αρατά, ο οποίος συνόψισε, με μονότονο και ψυχρό τόνο, τους 31 τόμους του κατηγορητηρίου, ο βασικός κατηγορούμενος, ο Ντομινίκ Π., κοιτούσε με απλανές βλέμμα. Κάποιες φορές συζητούσε με τη δικηγόρο του, την Μπεατρίς Ζαβαρό, που καθόταν στην άλλη πλευρά του γυάλινου κλουβιού όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι.

Στη συνέχεια, με ένα απλό «ναι», ο 71χρονος συνταξιούχος, ο «ενορχηστρωτής» των βιασμών σύμφωνα με την εισαγγελία, παραδέχτηκε την ενοχή του. Η σύλληψή έγινε αρχικά λόγω ενός «upskirting», της προσπάθειας δηλαδή ορισμένων να φωτογραφίσουν κρυφά κάτω από γυναικείες φούστες.

Το παιχνίδι του διοργανωτή των βιασμών με τη γαλλική δικαιοσύνη

Βέβαια, ασχέτως του αν κατέθεσε ή όχι ο «ενορχηστρωτής» των βιασμών της Μαζάν, η ψυχολόγος Marianne Douteau έδωσε το προφίλ του Πελικό, χαρακτηρίζοντας τον «οξύθυμο», «ικανό να εμπνεύσει φόβο», ακριβώς όπως και ο πατέρας του, τον οποίο απεχθανόταν και περιφρονούσε.

Μέτριος μαθητής, μέτριος και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Πελικό κατά την ψυχολόγο, παρουσίαζε μία επίμονη σεξουαλικότητα επιβολής, «η οποία άρχισε να διαμορφώνεται σύμφωνα με τον χαρακτήρα του και ήταν συνηθισμένος σε αυτούς του είδους τις δυναμικές τόσο μέσα στη σχέση του, όσο και στη δημόσια ζωή».

Κατά την ψυχολόγο, η άρνηση της συζύγου του να συναινέσει σε ανταλλαγές ζευγαριών, τον οδήγησε σε ιστοσελίδες πορνογραφίας και από εκεί σε επικίνδυνες σεξουαλικές δυναμικές που τελικώς εκφράστηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εναντίον της συζύγου, Ζιζέλ Πελικό. Μια άλλη ψυχολόγος, η Annabelle Montagne, τον περιέγραψε ως έναν «εγωκεντρικό» άνθρωπο που είχε την τάση να «θεωρεί τους άλλους ανθρώπους ως αντικείμενα για να τους χειραγωγήσει, να τους πει ψέματα». Είπε ότι αντικειμενοποιούσε τη σύζυγό του με το να τη βγάζει νοκ άουτ με ναρκωτικά και ότι ο βιασμός της σε μια τέτοια κατάσταση απώλειας συνείδησης θα μπορούσε να «συνδεθεί με φαντασιώσεις νεκροφιλίας».

«Η ηδονοβλεψία ήταν μέρος της ψυχοσεξουαλικής του δυναμικής», πρόσθεσε.

Η Montagne είπε ότι ένας βιασμός στον οποίο ο Pélicot ισχυρίστηκε ότι τον υπέβαλε ένας νοσηλευτής στην ηλικία των εννέα ετών θα μπορούσε να προκαλέσει «ένα ρήγμα στον ψυχισμό του».

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας τον είχε περιγράψει ως άτομο με «διχασμένη» προσωπικότητα, κάνοντας σύγκριση με τον ομώνυμο χαρακτήρα στο βιβλίο Strange Case of Doctor Jekyll and Mr Hyde.

Με πληροφορίες από Ladepeche.fr, Guardian.com