Κοσμος

Χρειάστηκαν 190.000 λίτρα νερού για να σβηστεί φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ

Η μπαταρία έφτασε σε θερμοκρασίες 540 βαθμούς Κελσίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Είναι ασφαλές να φορτίζουμε το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο όταν βρέχει;

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Χρειάστηκαν 190.000 λίτρα νερού για να σβηστεί φωτιά 

Οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας χρειάστηκε να σβήσουν μια φλεγόμενη μπαταρία σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με περίπου 50.000 γαλόνια (190.000 λίτρα) νερού για να σβήσουν τις φλόγες μετά από σύγκρουση, δήλωσε την Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

Εκτός από την τεράστια ποσότητα νερού, οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ένα αεροσκάφος για να ρίξουν επιβραδυντικό πυρκαγιάς στην «άμεση περιοχή» του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ως προληπτικό μέτρο, ανέφερε η υπηρεσία σε προκαταρκτική έκθεση.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν προηγουμένως ότι η μπαταρία έφτασε σε θερμοκρασίες 1.000 βαθμών Φαρενάιτ (540 βαθμούς Κελσίου) ενώ βρισκόταν στις φλόγες.

Η υπηρεσία διαπίστωσε επίσης ότι το φορτηγό δεν λειτουργούσε με ένα από τα συστήματα μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης της Tesla τη στιγμή της σύγκρουσης, αναφέρει η έκθεση. Τα συστήματα δεν ήταν λειτουργικά και «δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν», σύμφωνα με την υπηρεσία.

Το ατύχημα συνέβη καθώς το ρυμουλκούμενο όχημα οδηγούσε ένας υπάλληλος της Tesla από το Λιβερμορ της Καλιφόρνιας προς τις εγκαταστάσεις της  στο Σπαρκς της Νεβάδα. Το Semi έφυγε από το δρόμο ενώ πήγαινε σε μια στροφή προς τα δεξιά και χτύπησε σε ένα δέντρο, αναφέρει η έκθεση. Κατέβηκε μια πλαγιά και ακινητοποιήθηκε πάνω σε διάφορα δέντρα. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Μετά τη σύγκρουση, η μπαταρία ιόντων λιθίου του Semi ανεφλέγη. Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν νερό για να σβήσουν τις φλόγες και να διατηρήσουν τις μπαταρίες δροσερές. Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε για περίπου 15 ώρες.

Πηγή: ΑP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.