Κοσμος

Αμαξοστοιχία διέλυσε φορτηγό που μετέφερε τανκ στις ΗΠΑ (βίντεο)

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και τα βαγόνια σταμάτησαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΗΠΑ: Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούεται με τανκ του στρατού σε ισόπεδη διάβαση

Ένα τρένο έπεσε πάνω σε ένα όχημα του στρατού το οποίο κόλλησε σε σιδηροδρομική διάβαση στις ΗΠΑ.

Η ταχέως κινούμενη ατμομηχανή πέφτει πάνω στο ακίνητο οβιδοβόλο M109 Paladin, αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο μεταφέρεται σε φορτηγό στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Στο  βίντεο από κάμερα dashcam που μοιράστηκαν μάρτυρες, ακούγονται κόρνες και το τρίξιμο των φρένων πριν εμφανιστεί ένα εμπορικό τρένο.

Η πρόσκρουση αφαιρεί ένα κομμάτι από το οβιδοβόλο, ένα μεγάλο αυτοκινούμενο πυροβόλο σε ράγες, που μοιάζει με μικρό τανκ. Το οβιδοβόλο αναπηδά και κουνιέται πριν προσγειωθεί στο δρόμο, καθώς το σπασμένο πυροβόλο των 155 χιλιοστών του περιστρέφεται.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης τοπική ώρα σε μια ισόπεδη διάβαση στο Goose Creek, στην κομητεία Berkeley. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να διαφύγει λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση.

«Πήδηξε έξω από το φορτηγό και το τρένο ερχόταν. Και ίσως πέντε δευτερόλεπτα αργότερα το τρένο χτύπησε και κατέστρεψε τα πάντα», δήλωσε η Sonya Pitt στο WCSC, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Καρολίνας.