Κοσμος

Τουρκία: Η μητέρα της 8χρονης Ναρίν κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία της

Προφυλακίστηκε και ο αδελφός του κοριτσιού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 8χρονη Ναρίν βρέθηκε δολοφονημένη λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της
Τουρκία: Η μητέρα της 8χρονης κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία © Youtube

Τουρκία: Η μητέρα της 8χρονης κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία - Προφυλακίστηκε και ο αδελφός του κοριτσιού

Η μητέρα της 8χρονης Ναρίν, όσο και ο αδελφός της, κατηγορούνται από δικαστήριο στην Τουρκία για συμμετοχή στη δολοφονία του κοριτσιού. Ο εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκισή τους για το έγκλημα.

Το πτώμα της Ναρίν εντοπίστηκε έπειτα από τρεις εβδομάδες κρυμμένο κάτω από πέτρες στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, σοκάροντας την κοινή γνώμη. Ήδη οργισμένοι πολίτες έχουν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία σε όσους ευθύνονται για τον φόνο της Ναρίν Γκιουράν. Ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένας θείος και ξαδέλφια της Ναρίν, για την καταστροφή στοιχείων του εγκλήματος, ενώ ένας άλλος θείος του κοριτσιού κατηγορείται επίσης για φόνο.

Η Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου από το χωριό της, που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Ντιγιάρμπακιρ. Το πτώμα της βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου σε έναν σάκο, δίπλα σε ένα ρέμα, καλυμμένο με πέτρες. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς δολοφονήθηκε, αλλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στη νεκροψία- νεκροτομή εντοπίστηκαν μώλωπες στον λαιμό της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d42pfjj1ysk1)

Τουρκία: Τι υποστηρίζει ο άνδρας που φέρεται να έκρυψε το πτώμα της 8χρονης Ναρίν

 Τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως αποσπάσματα από την ομολογία άνδρα, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον θείο του κοριτσιού να «ξεφορτωθεί» το πτώμα. «Μένουμε κοντά στο σπίτι του θείου. Βγήκε από το αυτοκίνητο και με πλησίασε. Μετά πήγαμε μαζί στο αυτοκίνητό του και μου έδειξε κάτι τυλιγμένο σε κουβέρτα στο μπροστινό κάθισμα και μου είπε: ‘Αυτό θα το καταστρέψεις’», αναφέρει στην ομολογία του ο συλληφθείς για το έγκλημα που σοκάρει την Τουρκία.

«Είδα ότι ήταν άνθρωπος και έμεινα έκπληκτος. Ο Σαλίμ Γιουλχάν μου είπε: "Σκέψου την οικογένεια σου, θα σου δώσω πάνω από 200.000 λίρες". Δεν ήταν κανείς γύρω μας. Τότε με ρώτησε αν έχω κάποιο τσουβάλι στο αυτοκίνητο μου. Πήρα ένα σακί από το πορτμπαγκάζ, που δεν θυμάμαι τι χρώμα είχε και το έδωσα στον Σαλίμ. Πήρε την κουβέρτα, τύλιξε το παιδί και το έβαλε στο σακί. Το παιδί είχε μελανιές και εκδορές στο σώμα του», είπε στις αρχές το άτομο που βοήθησε τον θείο της 8χρονης, ο οποίος είναι κοινοτάρχη του χωριού όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. 

Το πτώμα της μικρής Ναρίν μεταφέρθηκε στο ποτάμι με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, που εντόπισαν ελικόπτερα που εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή για στοιχεία. «Μου έδειξε το ποτάμι με το χέρι του και μου είπε. "Πέταξε το εκεί". Υπήρχε ένα σημείο με αρκετό νερό και άφησα το σακί εκεί. Σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να το βρει και έβαλα μία πέτρα από πάνω. Η πέτρα ήταν περίπου 15-20 κιλά» συνέχισε στην ομολογία του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.