Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Ξύπνησα τρομαγμένη και βρήκα έναν άνδρα να με κοιτάζει

Ανατριχίλα προκάλεσε η κατάθεση της συντρόφου του «μαθητή» του Πελικό Ζαν Πιερ Μ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξελίξεις στην υπόθεση Πελικό
© EPA

Όσα αποκαλύπτονται τώρα για τον πιο πιστό "μαθητή" του Πελικό, τον Rasmus

Μπορεί η εκδίκαση της υπόθεσης Πελικό εδώ και τρεις ημέρες να συνεχίζεται χωρίς τον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος υποφέρει από «εντερικούς πόνους», όμως η διαδικασία συνεχίστηκε με τη σύντροφο του Ζαν – Πιερ Μ., του επονομαζόμενου και «μαθητή» του Πελικό στη θηριωδία των βιασμών ναρκωμένων γυναικών.

Η γυναίκα κατέθεσε ότι είχε ξυπνήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια όλης αυτής της «εκπαίδευσης» του συντρόφου της από τον Πελικό μέχρι που τελικά κατάλαβε τι πραγματικά συνέβαινε. Όπως εξήγησε, σε αντίθεση με τον Ντομινίκ Πελικό, ο σύντροφός της της χορηγούσε μικρότερες δόσεις του «χαπιού του βιασμού», φοβούμενος ότι μπορεί να της προξενήσει κάποια βλάβη.

«Ξύπνησα με ένα ξάφνιασμα και είδα έναν άνδρα να στέκεται απέναντι από το παράθυρο με ένα φως που αναβόσβηνε και τον σύζυγό μου δίπλα μου. Δεν πρόλαβα να σηκωθώ πριν βγει ο άνδρας μου έξω. Τρέχω πίσω του και ρωτάω τον σύζυγό μου τι συμβαίνει. Είπε ότι ήθελε να δει τα εσώρουχά μου και τότε πιάστηκε στα ψέματά του (...) Ήμουν ντυμένη, δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει τι είχε συμβεί», εξήγησε η Σίλια Μ.

«Είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Μας κατέστρεψε. Περιμένω την αλήθεια, να πει ο ίδιος γιατί κύλησε σε όλο αυτό. Γιατί το έκανε. Τα πηγαίναμε καλά. Δεν υπήρχαν διαφωνίες. Δεν υπήρχε τίποτα. Είναι ακατανόητο», κατέθεσε η γυναίκα η οποία, όπως γράφει ο γαλλικός Τύπος από  από προσκόλληση ή και «οίκτο» για τον σύζυγό της, δεν άσκησε πολιτική αγωγή.

Ενθαρρυμένος, ακόμη και χειραγωγημένος, από τον Dominique Pelicot, οκτώ χρόνια μεγαλύτερό του, ο Ζαν Πιερ Μ. είχε αντιγράψει το πρωτόκολλο του. Νάρκωνε τη γυναίκα του με το ίδιο ισχυρό αγχολυτικό που του είχε προμηθεύσει κάποιος που είχε γνωρίσει στην ιστοσελίδα Coco.fr και ο οποίος παρουσιάστηκε ως «δαμαστής» ή «διεστραμμένος». Στη συνέχεια τη βίασε και τη βίασε και ο ίδιος. Όλα αυτά ενώ φωτογράφιζε τις πράξεις του, και πάλι με τον ίδιο τρόπο όπως ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος κρατούσε σχολαστικά αρχεία των σεξουαλικών επιθέσεων στη σύζυγό του. Τουλάχιστον δώδεκα πράξεις βιασμού καταγράφηκαν από τους ερευνητές στη σύντροφο του «Rasmus», του «Pierre» ή του «Kim» --τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε στο Coco.fr--, συμπεριλαμβανομένων δέκα στις οποίες συμμετείχε ο Πελικό, μεταξύ 2015 και 2020, στο σπίτι τους στο Drôme, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Μαζάν.

Ζαν Πιερ Μ., ο κορυφαίος αντιγραφέας του Πελικό

Ο Ζαν Πιερ Μ., ηλικίας 63 ετών, μαθητής του Ντομινίκ Πελικό και η δική του συμμετοχή στην όλη υπόθεση, θεωρείται «δίκη μέσα στη δίκη και υπόθεση μέσα στην υπόθεση», καθώς η περίπτωσή του θεωρείται μοναδική μεταξύ των 51 κατηγορουμένων στην υπόθεση βιασμού του Μαζάν. Ο «Rasmus», σε αντίθεση με τους άλλους άνδρες που δικάζονται από τις 2 Σεπτεμβρίου στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν, είναι ο μόνος που δεν κατηγορείται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, της πρώην πλέον συζύγου του βασικού κατηγορουμένου, στο συζυγικό τους σπίτι στο Mazan (Vaucluse) και φαίνεται να κινείται ανεξάρτητα μέσα στην όλη υπόθεση, απλώς αντιγράφοντας τη «μέθοδο Πελικό». Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από LaDepeche.fr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.