Κοσμος

Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του Στιβ ΜακΚουίν και σταρ του Karate Kid

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τσαντ ΜακΚουίν: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 63 ετών - Ο ρόλος στο Karate Kid και η αγάπη για τους αγώνες

Ο Τσαντ ΜακΚουίν πέθανε σε ηλικία μόλις 63 ετών. Ο ηθοποιός, γνωστός για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Karate Kid» και γιος του Στιβ ΜακΚουίν, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (11.9), όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος και φίλος του, Άρθρουρ Χ. Μπάρενς. 

Η σύζυγος και τα παιδιά του Τσαντ ΜακΚουίν σε δήλωσή τους, την οποία μοιράστηκαν στο Instagram, έγραψαν για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, χωρίς να κάνουν γνωστή την αιτία θανάτου του. «Η αξιοσημείωτη διαδρομή του ως στοργικός πατέρας για εμάς, μαζί με την ακλόνητη αφοσίωσή του στη μητέρα μας, αποτέλεσε πραγματικά παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αγάπη και αφοσίωση. Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά χρησίμευσε και ως ένας τρόπος να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, μια απόδειξη των αξιών που του μετέδωσε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του, η οποία καταλήγει ως εξής: 

«Μας κληροδότησε το πάθος, τις γνώσεις και την αφοσίωσή του και θα συνεχίσουμε όχι μόνο την κληρονομιά του αλλά και την κληρονομιά των παππούδων μας». 

Τσαντ ΜακΚουίν: Το Karate Kid και οι αγώνες

Ο Τσαντ ΜακΚουίν ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του τόσο την υποκριτική, όσο και την οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ως ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Dutch, τον ανταγωνιστή στην ταινία «The Karate Kid» του 1984. Έπαιξε ακόμη στις ταινίες «New York Cop», «Squanderers» και «Red Line», αλλά αργότερα αφοσιώθηκε στους αγώνες, ιδρύοντας τη McQueen Racing, μια εταιρεία που δημιουργεί αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και αξεσουάρ κατά παραγγελία. 

«Δεν έβρισκα πια την υποκριτική διασκεδαστική», είχε δηλώσει ο Τσαντ ΜακΚουίν στο Associated Press σε συνέντευξή του το 2005. «Έτσι, αποφάσισα να αφιερωθώ ολοκληρωτικά στους αγώνες».

Όταν το Netflix δημιούργησε το Cobra Kai, τη σειρά που συνέχισε τις ταινίες Karate Kid, φέρεται να ρώτησε τον Τσαντ αν θα ήθελε να συμμετάσχει στη σειρά. Εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι ήταν αφοσιωμένος στην εταιρεία του, McQueen Racing. Ο Τσαντ ΜακΚουίν αγωνιζόταν επαγγελματικά για χρόνια, συμμετέχοντας στους φημισμένους αγώνες 24 ωρών του Λε Μαν και 24 Ώρες της Daytona, προτού υποστεί μια σειρά από τραυματισμούς πίσω από το τιμόνι. Παρήγαγε επίσης δύο ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του: «I Am Steve McQueen» και “Steve McQueen: The Man & Le Mans”.