Κοσμος

Κάμαλα Χάρις: Οφείλουμε στους ψηφοφόρους να κάνουμε άλλη μια προεδρική τηλεμαχία

Άμεση απάντηση της υποψήφιας των Δημοκρατικών στο «όχι» του Τραμπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η απάντηση της Κάμαλα Χάρις στον Τραμπ για νέο ντιμπέιτ

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι το αξίζουν να έχουν άλλη μια τηλεμαχία μεταξύ της ίδιας και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε υποστηρικτές της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ότι δεν θα κάνει άλλο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και η Χάρις απάντησε αμέσως στη δήλωση του υποψήφιου Ρεπουμπλικάνου.

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα υπάρξει άλλο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις

«Δε θα υπάρξει τρίτο ντιμπέιτ!» έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, αφού συμμετείχε σε ένα ντιμπέιτ με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο, ο οποίος δηλώνει ήταν καλύτερος, και την αντιπρόεδρο Χάρις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αν και ο Τραμπ επαίνεσε την απόδοσή του την Τρίτη απέναντι στη Χάρις, έξι Ρεπουμπλικάνοι χορηγοί και τρεις σύμβουλοι του Τραμπ που μίλησαν στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η Χάρις κέρδισε το ντιμπέιτ κυρίως επειδή ο Τραμπ δεν μπόρεσε να «παραμείνει στο μήνυμα».

Υπενθυμίζεται ότι η Χάρις θεωρείται ότι κατατρόπωσε τον Τραμπ στο debate την Τετάρτη. Ξεκάθαρη νίκη υπέρ της Καμάλα Χάρις έδωσε η πρώτη στιγμιαία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το CNN αμέσως μετά το debate. Το 63% εκείνων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία πιστεύουν ότι η Καμάλα Χάρις είναι καλύτερη, με το 37% να δίνει τη νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ. Το CNN κάνει λόγο για μια αξιοσημείωτη νίκη της Χάρις, αφού η ίδια ομάδα ψηφοφόρων πριν το ντιμπέιτ ήταν διχασμένη, δίνοντας 50% πιθανότητα επικράτησης έναντι του Τραμπ.

Η YouGov έδειξε ότι το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Χάρις κέρδισε, ενώ το 31% δήλωσε ότι ο Τραμπ ήταν ο νικητής.