Κοσμος

Ο Μπάιντεν αντάλλαξε καπέλα με υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ

Σε εκδήλωση μνήμης για την 9/11

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών
© EPA/SARAH YENESEL

Τζο Μπάιντεν: Αντάλλαξε καπέλο με υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φόρεσε για λίγο ένα κόκκινο καπέλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ σε εκδήλωση για την 23η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε πυροσβέστες στην Πενσυλβάνια, κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη που υπέστησαν αεροπειρατεία, και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι φόρεσε το καπέλο ως χειρονομία ενότητας.

Η εκδήλωση στο Σάνκσβιλ έγινε στη μνήμη της πτήσης 93, η οποία είχε καταληφθεί από τρομοκράτες το 2001. Οι επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αντιστάθηκαν και απέτρεψαν το σχέδιο της Αλ Κάιντα να ρίξει το αεροπλάνο σε κυβερνητικό κτίριο στην Ουάσινγκτον. Και οι 40 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

Βίντεο που καταγράφει το περιστατικό δείχνει τον πρόεδρο να έχει μια φιλική συνομιλία με έναν υποστηρικτή του Τραμπ πριν ανταλλάξουν καπέλα.

Ο Μπάιντεν προσφέρει στον άνδρα ένα καπέλο με την προεδρική σφραγίδα πάνω του, λέγοντας ότι θα το υπογράψει. Μετά από κάποια αστεία σχετικά με την ηλικία του, ο Μπάιντεν δίνει στον άνδρα το καπέλο με την υπογραφή και προσφέρεται να το ανταλλάξει με το καπέλο του Τραμπ. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους τον καλούν να το φορέσει, οπότε εκείνος φωνάζει: «Δεν πάω τόσο μακριά!» πριν το φορέσει, υπό δυνατές επευφημίες.

Ο Λευκός Οίκος εξήγησε αργότερα ότι ήταν ένας τρόπος να τονιστεί το θέμα της ενότητας της ημέρας. «Ως χειρονομία, έδωσε ένα καπέλο σε έναν υποστηρικτή του Τραμπ, ο οποίος στη συνέχεια είπε ότι στο ίδιο πνεύμα, ο POTUS θα πρέπει να φορέσει το καπέλο του Τραμπ», έγραψε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Άντριου Μπέιτς στο X, πρώην Twitter.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να δει την αστεία πλευρά. «Ευχαριστώ για την υποστήριξη, Τζο!» έγραφε μια ανάρτηση με μια φωτογραφία του Μπάιντεν με το χαρακτηριστικό καπέλο των Ρεπουμπλικάνων.

Joe Biden dons Trump hat in show of unity at event commemorating 9/11

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.