Κοσμος

Η εγγονή του Μουσολίνι εγκαταλείπει το κόμμα της Μελόνι επειδή «είναι πολύ δεξιό»

Θα ενταχθεί στο Forza Italia

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μουσολίνι: Η εγγονή του εγκαταλείπει το κόμμα της Μελόνι επειδή «είναι πολύ δεξιό»

Η εγγονή του δικτάτορα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του πολέμου Μπενίτο Μουσολίνι δήλωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, επειδή είναι πολύ δεξιό, αφού πρόσφατα διαφώνησε με τη στάση του για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Η Ρατσέλε Μουσολίνι, δημοτική σύμβουλος στη Ρώμη, η οποία κέρδισε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον υποψήφιο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στην πόλη το 2021, δήλωσε ότι μετακινείται στην ομάδα του πιο κεντρώου Forza Italia στο δημαρχείο.

«Ήρθε η ώρα να γυρίσω σελίδα και να ενταχθώ σε ένα κόμμα που αισθάνομαι ότι είναι πιο κοντά στις μετριοπαθείς και κεντρώες ευαισθησίες μου», δήλωσε η 50χρονη Μουσολίνι στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Οι Αδελφοί της Ιταλίας έλκουν τις ρίζες τους από το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (MSI), κληρονόμο των φασιστών του Μπενίτο Μουσολίνι που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2022, ο Μελόνι προσπάθησε να παρουσιάσει το κόμμα ως μια κυρίαρχη συντηρητική ομάδα.

Οι επικριτές λένε ότι η προσπάθεια αυτή είναι κυρίως βιτρίνα, επισημαίνοντας τις σκληρές θέσεις του κόμματος για τη μετανάστευση, τις αμβλώσεις και την ανατροφή παιδιών από το ίδιο φύλο, καθώς και τις κινήσεις του για την αυστηροποίηση των ποινών για την παρένθετη μητρότητα.

Η Forza Italia - μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού του Μελόνι - παρουσιάζεται επίσης ως κόμμα που υπερασπίζεται τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες, αλλά θεωρείται πιο φιλελεύθερη όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα.

Μια πολιτική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι τα ζητήματα των δικαιωμάτων έπαιξαν βασικό ρόλο στην απόφαση της Μουσολίνι να αλλάξει κόμμα. Τον περασμένο μήνα τα έβαλε με την Μελόνι σε μια διαμάχη σχετικά με το φύλο της Ιμάνε Κελίφ, μιας Αλγερινής πυγμάχου που αγωνίστηκε εναντίον της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: Reuters