Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Ο Ντομινίκ είχε «μαθητή» - Προμηθευόταν τα χάπια και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η φρικιαστική μέθοδος και οι οδηγίες από τον «ενορχηστρωτή» των βιασμών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πελικό: Ο μαθητής του Ντομινίκ που προμηθευόταν χάπια και βίαζαν τις συζύγους τους
Πελικό: Ο Ντομινίκ είχε μιμητή στους βιασμούς © GUILLAUME HORCAJUELO/ EPA

Πελικό: Ο μαθητής του Ντομινίκ που προμηθευόταν χάπια και βίαζαν τις συζύγους τους - Νέες λεπτομέρειες στο φως - Η φρικιαστική μέθοδος και οι οδηγίες από τον Πελικό

Δεν έχει τέλος η φρίκη στην υπόθεση Πελικό καθώς νέες λεπτομέρειες από τη δράση του συζύγου του θύματος έρχονται στο φως της δημοσιότητας και «παγώνουν» την κοινή γνώμη. Στη δικαστική αίθουσα αποκαλύφθηκε χθες (11.09) πως ο Ντομινίκ είχε αποκτήσει μιμητή - «μαθητή», τον οποίο προμήθευε με ναρκωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους.

Ο Ζαν Πιερ Μ. (όπως αναφέρεται στα γαλλικά ΜΜΕ)  είναι ο μοναδικός από τους 51 κατηγορούμενους στη δίκη για την υπόθεση Πελικό που διώκεται όχι για τον βιασμό της συζύγου του βασικού κατηγορουμένου, αλλά για τον βιασμό της δικής του συζύγου. 

Ποιος είναι ο «μαθητής» του Πελικό που προμηθευόταν τα υπνωτικά και βίαζε μαζί του τη σύζυγό του

Ο Ζαν-Πιερ είναι ένας άνδρας 63 ετών, πρώην οδηγός φορτηγού σε αγροτικό συνεταιρισμό. Ο 63χρονος δεν κατηγορείται μόνο για βιασμό της Ζιζέλ Πέλικο αλλά και για το ότι χορηγούσε ουσίες με σκοπό τον βιασμό, στη σύζυγό του, καλώντας τον Ντομινίκ να τη βιάσει και αυτός,  δίχως αυτή να το αντιλαμβάνεται. Σύμφωνα με τις αρχές, κάθε φορά που ο Πελικό συναντούσε τον Ζαν Πιερ Μ., του παρείχε τα ηρεμιστικά για την επόμενη φορά, έχοντας δώσει χάπια, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, για τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο ο ίδιος επικοινώνησε με τον Πελικό μέσω του chatroom με τίτλο «Χωρίς τη γνώση της» το οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντομινίκ για να βρίσκει βιαστές της συζύγου του. Ο Ζαν-Πιερ έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ οι βιασμοί της συζύγου του καταγγέλλεται ότι συνέβησαν 12 φορές μεταξύ 2015 και 2020. Η σύζυγός του δεν είναι πολιτική αγωγή στη δίκη, καθώς φέρεται να προσπαθεί να προστατεύσει τα πέντε παιδιά τους. Ο γιος του Ζαν-Πιερ από τον πρώτο του γάμο δήλωσε ότι πιστεύει πως ο πατέρας του ήταν υπό την επιρροή του Πελικό.

Ο 32χρονος γιος του Ζαν-Πιέρ από τον πρώτο του γάμο δήλωσε: «Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και νομίζω ότι το έχει κατανοήσει αυτό». Ο γιος είπε ότι ο πατέρας του πρέπει να μιλήσει στο δικαστήριο. Είπε ότι ένιωθε «βέβαιος» ότι ο Ζαν-Πιέρ είχε χειραγωγηθεί από τον Πελικό. «Έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι αν δεν είχε γνωρίσει αυτό το άτομο, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί», είπε.

Από τους 51 κατηγορούμενους, 18 βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων του Πελικό και του Ζαν-Πιερ, ενώ οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 20 ετών.

Δεν πάει στο δικαστήριο για να καταθέσει ο ενορχηστρωτής των βιασμών

Στο μεταξύ ο Ντομινίκ Πελικό δεν έχει καταθέσει ακόμη καθώς νοσηλεύεται λόγω ασθένειας που επικαλέστηκε και δεν θα είναι σε θέση να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει πριν την ερχόμενη Δευτέρα. Σήμερα (12.09) φέρεται να εμφανίστηκε για λίγα λεπτά στο δικαστήριο ενώ η συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, δήλωσε πως ο πελάτης της είναι ακόμα άρρωστος και χρειάζεται να βρίσκεται σε νοσοκομείο για θεραπεία.

Εάν η κατάσταση της υγείας του βασικού κατηγορουμένου δεν βελτιωθεί, η δίκη θα μπορούσε να ανασταλεί για μία ή περισσότερες ημέρες, σημειώνουν τα γαλλικά Μέσα.

Όσα κατέθεσαν ειδικοί ψυχολόγοι για τον Ντομινίκ Πελικό

Τρεις ειδικοί, ψυχολόγοι και ψυχίατροι, κατέθεσαν όσα διέγνωσαν για το ψυχολογικό προφίλ του «άνδρα με τα δύο πρόσωπα», όπως χαρακτηρίζουν τον ενορχηστρωτή των βιασμών της συζύγου του τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα σχετικά γαλλικά δημοσιεύματα, αν η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν καταδείξει κάποια ψυχική ασθένεια, τα μέχρι σήμερα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης έχουν δείξει πως ο Πελικό πάσχει από μια σειρά «σεξουαλικών αποκλίσεων», όπως ηδονοβλεψία, φετιχισμός, κυριαρχία και σεξουαλικός σαδισμός, εξαιτίας των οποίων θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο Ντομινίκ θεωρούσε τον εαυτό του «καλό σύζυγο», όπως ακούστηκε στη δίκη. Αλλά είχε επίσης διχασμένη προσωπικότητα, καθώς την ημέρα ήταν ένας «πολύ στοργικός και πολυαγαπημένος παππού» και τη νύχτα «ένας βιαστής», όπως σημείωσε ειδικός ψυχολόγος στην έκθεσή του που διαβάστηκε στο δικαστήριο στην Αβινιόν της Γαλλίας.

Μάλιστα ο ψυχολόγος συνέκρινε τον 71χρονο Πελικό, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για τον διακεκριμένο βιασμό της συζύγου του, Ζιζέλ, με τον Δόκτωρ Τζέκιλ και τον κύριο Χάιντ – τον γοτθικό χαρακτήρα τρόμου με διχασμένη προσωπικότητα.

Η ψυχολόγος Marianne Douteau, που εξέτασε τον Ντομινίκ Πελικό, κατέθεσε χθες το πρωί (09.09.2024) στο δικαστήριο ότι ο Πελικό έχει «διχασμένη προσωπικότητα», δεν έχει ενσυναίσθηση και κληρονόμησε την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ένας βίαιος κακοποιητής. Αποκάλυψε επίσης ότι ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημένη κακοποίηση της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό θα συνεχιζόταν αν δεν είχε συλληφθεί – αλλά πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν έλεγε ψέματα ότι αγαπάει τη σύζυγό του.

Η ψυχολόγος ανέφερε ακόμα πως ο πελάτης παραπονιόταν ότι η υπόθεση κατέστρεψε τη ζωή του και ότι αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο αν δεν είχαν αποκαλυφθεί τα εγκλήματά του.

«Ισχυρίζεται ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν συλληφθεί. Είπε: “Η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτυχισμένοι”».

Μία άλλη ψυχολόγος η Annabelle Montagne κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Πελικό της είχε πει ότι είχε φαντασιώσεις για swinging, κάτι που η γυναίκα του δεν ήθελε, και έπαιρνε ευχαρίστηση βλέποντας τη γυναίκα του να υποβάλλεται σε σεξουαλικές πράξεις που κανονικά αρνιόταν.

«Ο Πελικό είπε: “Η σύζυγός μου και εγώ είχαμε μια συζήτηση για το swinging, αλλά δεν συμφωνούσε και έτσι την νάρκωσα”» αφηγήθηκε η ψυχολόγος.

Με πληροφορίες από Guardian, Le Monde και Ladepeche.fr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.