Κοσμος

Εθνική αργία στην Αγία Λουκία προς τιμήν της αθλήτριας που έφερε τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια

«Ημέρα της Τζούλιεν Άλφρεντ», μια γιορτή για το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική αργία για την αθλήτρια που έφερε τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια στην Αγία Λουκία
Εθνική αργία για την αθλήτρια που έφερε τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια στην Αγία Λουκία © EPA/FRANCK ROBICHON

Αγία Λουκία: Δημόσια αργία για τη χρυσή Ολυμπιονίκη - «Ημέρα της Τζούλιεν Άλφρεντ», το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής τιμά την αθλήτρια που έγραψε ιστορία

Η Τζούλιεν Άλφρεντ έγραψε ιστορία κατακτώντας τα πρώτα δύο μετάλλια για την χώρα της Αγίας Λουκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 3η μέρα του Αυγούστου δεν θα είναι ποτέ ίδια, πια, για την Αγία Λουκία. Η Άλφρεντ απ' αυτό το νησί της Καραϊβικής νίκησε την Ρίτσαρντσον που ήταν το φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. γυναικών, γράφοντας ιστορία. Είναι από την Αγία Λουκία, η πιο γρήγορα γυναίκα του πλανήτη! Δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς, και στα 200μ. πήρε το αργυρό μετάλλια συνεχίζοντας τη δική της ιστορία. Έχει τα δύο μοναδικά Ολυμπιακά μετάλλια της χώρας της.

Julien Alfred takes gold! 🥇 Women's 100m Final! | #Paris2024 highlights

«Ημέρα της Τζούλιεν Άλφρεντ »: Εθνική αργία για την αθλήτρια που έφερε τα πρώτα μετάλλια στην Αγία Λουκία

Η Αγία Λουκία είναι έτοιμη να γιορτάσει την Ολυμπιονίκη των 100 μέτρων Τζούλιεν Άλφρεντ με δημόσια αργία στις 27 Σεπτεμβρίου 2024. Η ημέρα που θα ονομαστεί επίσημα ως «Julien Alfred Day» τιμά το ιστορικό της επίτευγμα στη Γαλλία με τα δύο μετάλλια.

Η ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό Philip J Pierre κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από το υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, ο οποίος δήλωσε ότι η δημόσια αργία θα είναι προς τιμήν της. Εκτός από αυτό, παρουσίασε επίσης ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επιστροφής της Τζούλιεν Άλφρεντ από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αθλήτρια θα επιστρέψει στην Αγία Λουκία μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Hewanorra την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Θα γίνει δεκτή με μια μεγάλη γιορτή, την οποία θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή στην Ανατολική Ακτή.

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εθνικές σχολικές συγκεντρώσεις στο μίνι στάδιο Soufriere και στο γήπεδο La Ressource. Την επόμενη ημέρα, θα επισκεφθεί το Συνδυασμένο Σχολείο Ciceron για τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας και σημαντικές ανακοινώσεις.

Κυρίαρχη στιγμή της Εθνικής Εορτής θα είναι μια δωρεάν τετράωρη συναυλία στο Daren Sammy Cricket Ground (DSCG) που θα αρχίσει στις 4.00 μ.μ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Νεολαίας και Αθλητισμού ενθάρρυνε όλους τους κατοίκους της Αγίας Λουκίας να προσέλθουν μαζικά, καθώς η κυβέρνηση της Αγίας Λουκίας σχεδιάζει να αποκαλύψει το πλήρες πακέτο κινήτρων που θα λάβει για τα επιτεύγματά της στο Παρίσι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.