Κοσμος

Δυτικό εργαλείο πληροφοριών το...Pokemon Go σύμφωνα με τους Λευκορώσους

Xωρίς να δοθούν ωστόσο αποδείξεις στην δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυτικό εργαλείο πληροφοριών το...Pokemon Go σύμφωνα με τους Λευκορώσους
© Unsplash

Pokemon: Δυτικό εργαλείο πληροφοριών σύμφωνα με τον Λουκασένκο

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας κατηγόρησε το άλλοτε εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι κινητής τηλεφωνίας Pokémon Go ότι αποτελεί όργανο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Αλεξάντερ Ιβάνοφ, επικεφαλής του τμήματος ιδεολογικών εργασιών του υπουργείου, δήλωσε ότι το Pokemon Go χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη λευκορωσική αεροπορία κοντά στο Μινσκ, στο απόγειο της δημοτικότητάς του πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

«Πού νομίζετε ότι υπήρχαν τα περισσότερα Pokémon εκείνη την εποχή;» ρώτησε ο Ιβάνοφ στη λευκορωσική εκπομπή Essentially νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Στο έδαφος της 50ης αεροπορικής βάσης, όπου βρίσκεται ο διάδρομος προσγείωσης, όπου υπάρχει πολύς εξοπλισμός στρατιωτικής αεροπορίας. Εκεί υπήρχαν τα περισσότερα Πόκεμον. Αυτό δεν είναι πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών;»

Ο Ιβάνοφ ανέφερε το Pokémon Go κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με τα αντικείμενα που είναι πιο πιθανό να αποτελέσουν στόχο κατασκόπων.

Το Pokémon Go είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016 και επιτρέπει στα εκατομμύρια των παικτών του να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να αιχμαλωτίζουν ψηφιακά Pokémon. Το Pokémon είναι ένα ιαπωνικό franchise μέσων ενημέρωσης που περιλαμβάνει βιντεοπαιχνίδια, παιγνιόχαρτα και τηλεοπτική εκπομπή και ξεκίνησε το 1996.

Η Ρωσία, στενός σύμμαχος της Λευκορωσίας, προειδοποίησε τότε ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια, ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι επρόκειτο για σχέδιο της CIA. Η Niantic, η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης της εφαρμογής, αρνήθηκε ότι το Pokémon Go ήταν εργαλείο κατασκοπείας.

Πηγή: Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.