Κοσμος

Πιγκουίνος στην Ιαπωνία βρέθηκε ζωντανός δυο εβδομάδες αφότου «δραπέτευσε»

Το εξάχρονο πτηνό δεν είχε ζήσει ποτέ ελεύθερο και εκφράζονταν φόβοι για την επιβίωση του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ιαπωνία: Πιγκουίνος βρέθηκε ζωντανός δυο εβδομάδες αφότου δραπέτευσε 

Ένας πιγκουίνος στην Ιαπωνία βρέθηκε σώος και αβλαβής δύο εβδομάδες μετά τη διαφυγή του στη θάλασσα, κάτι που ο φύλακάς του αποκάλεσε θαύμα.

Η Pen-chan, ένας θηλυκός πιγκουίνος του Ακρωτηρίου που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αιχμαλωσία, ο οποίος δεν είχε κολυμπήσει ποτέ πριν στην ανοιχτή θάλασσα, διέφυγε από μια εκδήλωση στην κεντρική περιοχή Aichi της Ιαπωνίας στις 25 Αυγούστου.

Ο φύλακάς της δήλωσε ότι μια ομάδα άρχισε αμέσως να ερευνά την περιοχή, αλλά ένας ισχυρός τυφώνας που έφερε βροχές ρεκόρ σε όλη την Ιαπωνία εμπόδισε την αναζήτηση.

Δεδομένης της έλλειψης προετοιμασίας της Pen-chan για τη ζωή στη φύση, η ομάδα πίστευε ότι δεν θα έφτανε πολύ μακριά ούτε θα επιβίωνε για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Όμως στις 8 Σεπτεμβρίου, ο φύλακας έλαβε την πληροφορία ότι το πουλί είχε εντοπιστεί να λικνίζεται χαρούμενο στο νερό σε μια παραλία 45 χιλιόμετρα μακριά.

«Νόμιζα ότι θα φαινόταν εξαντλημένη, αλλά κολυμπούσε ως συνήθως», δήλωσε ο φύλακας μετά την επανασύλληψη του ζώου. «Ήταν πέρα από την έκπληξή μου ... Είναι ένα θαύμα». Είπε ότι η Pen-chan, η οποία είναι έξι ετών, πρέπει να έτρωγε ψάρια και καβούρια που έπιασε η ίδια.

«Νομίζω ότι έφτασε εκεί σταματώντας σε διάφορα μέρη για ένα διάλειμμα, αλλά εξακολουθεί να είναι απίστευτο», είπε. «Έχασε λίγο βάρος, αλλά τα πάει περίφημα».

Πηγή: Guardian