Κοσμος

Σάλος με την πολιτικό που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας στην Ελβετία

Η δημόσια συγγνώμη της Σανίγια Αμέτι και η διαγραφή από το κόμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παναγία: Σάλος με την πολιτικό στην Ελβετία - Η δημόσια συγγνώμη της Σανίγια Αμέτι και η διαγραφή από το κόμμα 

Σάλο προκάλεσε στην Ελβετία η δημοτική σύμβουλος της πόλης της Ζυρίχης, Σανίγια Αμέτι μετά την απόφασή της να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη στιγμή που πυροβολεί μία εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η 32χρονη μουσουλμάνα πολιτικός, μέλος του κόμματος των Πρασίνων-Φιλελευθέρων, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων όταν χρησιμοποίησε ένα αθλητικό πιστόλι για να πυροβολήσει την εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος, σε μία αφίσα για τη δημοπρασία της εν λόγω εικόνας η οποία χρονολογείται από το 1350.

Παρά τις γρήγορες προσπάθειές της να αποσύρει την ανάρτηση και τη συγγνώμη της, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν.

Αργότερα εξήγησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έκανε εξάσκηση σε βολές από απόσταση περίπου 10 μέτρων και βρήκε την αφίσα μόνο ως «αρκετά μεγάλη» για κατάλληλο στόχο.

«Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την ανάρτησή μου. Τη διέγραψα αμέσως όταν συνειδητοποίησα το θρησκευτικό της περιεχόμενο. Δεν το σκέφτηκα», έγραψε η Αμέτι στο Χ. «Λυπάμαι απίστευτα».

Σάλος στην Ελβετία με τη Σανίγια Αμέτι και τους πυροβολισμούς στην εικόνας της Παναγίας 

«Κατά την άποψη της ηγεσίας του κόμματος, η συνέχιση της συμμετοχής της Σανίγια Αμέτι στους Πράσινους Φιλελεύθερους θα έβλαπτε τη φήμη των Πράσινων Φιλελευθέρων. Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ζημία, το κόμμα ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία διαγραφής», ανακοίνωσε το κόμμα. Στη συνέχεια των εξελίξων, η Farner Group, μια εταιρεία συμβούλων στην οποία εργαζόταν, ανέφερε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι αποφάσισε τη Δευτέρα να «τερματίσει τη σχέση εργασίας» με την Αμέτι.

Όπως αναφέρουν ελβετικά ΜΜΕ, η Αμέτι, λάτρης των όπλων και δικηγόρος με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια, έχει προκαλέσει ξανά στο παρελθόν, με αποκορύφωνα, την επιλογή της να φορέσει στρατιωτική στολή σε εκδήλωση μαζί με μέλη του λαϊκιστικού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος.

Η Καθολική Εκκλησία της Ελβετίας καταδίκασε τη συμπεριφορά της, χαρακτηρίζοντας τη θρησκευτική προσβολή ως «σοβαρή», ενώ η Αμέτι αποκάλυψε ότι η ίδια και η οικογένειά της έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλών που δέχτηκαν.