Κοσμος

«Θα σου κάνω παιδί»: Σεξιστική επίθεση του Έλον Μασκ στην Τέιλορ Σουίφτ μετά τη δήλωση στήριξης σε Κάμαλα Χάρις

Ο δισεκατομμυριούχος προσφέρθηκε να συμπεριλάβει την ποπ σταρ στις προσπάθειές του να αποτρέψει την «πληθυσμιακή κατάρρευση»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Σκωπτική ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου μετά την ανακοίνωση της τραγουδίστριας ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για τις αμερικανικές εκλογές.
Την αντίδραση του Έλον Μασκ προκάλεσε η απόφαση της Τέιλορ Σουίφτ να εκδηλώσει τη στήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις αμερικανικές εκλογές © Instagram/Taylor Swift | EPA/Ludovic Marin

Έλον Μασκ: Σεξιστική ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου μετά την ανακοίνωση της τραγουδίστριας ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για τις αμερικανικές εκλογές.

Την αντίδραση του Έλον Μασκ προκάλεσε η απόφαση της σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ να εκδηλώσει δημόσια τη στήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Έλον Μασκ έκανε ανάρτηση στο Χ στην οποία αναφέρθηκε στην Τέιλορ Σουίφτ, λίγες ώρες αφότου η τραγουδίστρια υποστήριξε την Κάμαλα Χάρις με δήλωσή της.

Η Τέιλορ Σουίφτ στηρίζει την Κάμαλα Χάρις - Η ανάρτηση μετά το ντιμπέιτ

Μετά από πολλές εικασίες σχετικά με το αν θα εμπλακεί στις προεδρικές εκλογές του 2024, η Τέιλορ Σουίφτ επέλεξε να υποστηρίξει ηχηρά την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Τρίτης, όπου οι αντίπαλοι συναντήθηκαν σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram που συγκέντρωσε γρήγορα εκατομμύρια likes, η ποπ σούπερ σταρ αναφέρθηκε στις παραποιημένες εικόνες που δημιουργήθηκαν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να φανεί ότι υποστηρίζει τον Τραμπ και τις οποίες αναδημοσίευσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Η Τέιλορ Σουίφτ μετέφερε την ανησυχία της για το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, δήλωσε ότι το ψηφοδέλτιο Χάρις- Ουάλτς μάχεται για τους σκοπούς για τους οποίους ενδιαφέρεται και ενθάρρυνε τους θαυμαστές της να εγγραφούν για να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από το ποιον υποστηρίζουν.

Υπέγραψε την ανάρτηση με μια αιχμή για τα σχόλια του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ, γερουσιαστή Τζ. Ντ. Βανς, ο οποίος χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς ως κόμμα «άτεκνων γατομαμάδων», αυτοπροσδιοριζόμενη η ίδια ως τέτοια.

Έλον Μασκ: «Κέρδισες... θα σου κάνω ένα παιδί και θα φυλάω τις γάτες σου με τη ζωή μου»

Η ακριβής βαρύτητα της υποστήριξης της Σουίφτ στην εθνική κούρσα είναι δύσκολο να μετρηθεί άμεσα, αλλά ήταν μια εμφατική δήλωση από μια σημαίνουσα σούπερ σταρ με μια στρατιά ενεργών θαυμαστών.

Και φαίνεται ότι τουλάχιστον ένας μεγάλος υποστηρικτής του Τραμπ, ο πάντα διψασμένος για δημοσιότητα Έλον Μασκ, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει viral απαντώντας της με μια ιδιότυπη προσφορά.

«Ωραία Τέιλορ», έγραψε ο Μασκ στο X, τον ιστότοπο που του ανήκει. «Κέρδισες... θα σου κάνω ένα παιδί και θα φυλάω τις γάτες σου με τη ζωή μου».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει γίνει πατέρας 12 παιδιών, βρίσκεται σήμερα σε μάχη για την κηδεμονία με την πρώην φίλη του Γκράιμς για τρία από αυτά και απέκτησε άλλα τρία με μια από τις υπαλλήλους του στην εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφαλικών τσιπ Neuralink, προωθεί εδώ και καιρό την αβάσιμη θεωρία ότι οι δυτικές χώρες οδεύουν προς «πληθυσμιακή κατάρρευση».

Το 2022, έγραψε στο Twitter: «Κάνω το χρέος μου, χαχα» όσον αφορά την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Έχει επίσης ενισχύσει τους ισχυρισμούς για την ιδέα της «μεγάλης αντικατάστασης», μια θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ψευδώς ότι οι φιλελεύθεροι και οι Εβραίοι διευκολύνουν τη μαζική παράνομη μετανάστευση έγχρωμων ανθρώπων προκειμένου να μετατρέψουν τους λευκούς Δυτικούς σε μια πολιτισμικά καταπιεσμένη μειονότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έκανε retweet και ασχολήθηκε με αναρτήσεις κατά της Χάρις και κατά των μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα του κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ το βράδυ της Τρίτης και τις ώρες που ακολούθησαν, ενώ μοιράστηκε επαίνους για τον Τραμπ.

(Με πληροφορίες του Rolling Stone)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.