Κοσμος

Οι White Stripes μήνυσαν τον Ντόναλντ Τραμπ για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων

Τι αναφέρουν στην αγωγή

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντόναλντ Τραμπ: Τον μήνυσαν οι White Stripes για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων - Τι αναφέρουν στην αγωγή

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσαν οι White Stripes για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του «Seven Nation Army» για την προεκλογική του καμπάνια.

Ειδικότερα, το συγκρότημα μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του τραγουδιού τους για από το άλμπουμ «Elephant» το 2003, «Seven Nation Army» σε ένα προεκλογικό βίντεο που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα η Margo Martin, η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη billboard (@billboard)

Οι Μεγκ και Τζακ Γουάιτ απαριθμού έξι κατηγορίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων αναφέροντας πως η εκστρατεία του «επέλεξαν να αγνοήσουν και να μην ανταποκριθούν στις προ της προσφυγής προσπάθειες των εναγόντων να επιλύσουν τα θέματα που αμφισβητούνται σε αυτήν την αγωγή» και αντίθετα «καταπάτησαν αδιακρίτως τα νόμιμα δικαιώματα των εναγόντων».

Ξεκαθάρισαν, δε, πως «αντιτίθενται σθεναρά στις πολιτικές που υιοθέτησε και τις ενέργειες που ανέλαβε ο κατηγορούμενος Τραμπ όταν ήταν Πρόεδρος και σε εκείνες που έχει προτείνει για τη δεύτερη θητεία που επιδιώκει».

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ χρησιμοποιεί ποπ τραγούδια στην προεκλογική του εκστρατεία χωρίς άδεια και πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Foo Fighters και ο Isaac Hayes έχουν προσέλθει στην δικαιοσύνη για τα δικαιώματα τους.