Κοσμος

Τουρκία: Η ομολογία που δείχνει ως δράστη της δολοφονίας της 8χρονης τον θείο της

Οργή στη χώρα και ερωτηματικά για τον ρόλο της μητέρας του κοριτσιού

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δολοφονία 8χρονης στην Τουρκία: Η ομολογία που δείχνει τον δράστη - Οργή στη χώρα και ερωτηματικά για τον ρόλο της μητέρας του κοριτσιού

Τα νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία της 8χρονης Ναρίν στην Τουρκία, φέρνουν νέο κύμα οργής στη χώρα. Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως αποσπάσματα από την ομολογία άνδρα, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον θείο του κοριτσιού να «ξεφορτωθεί» το πτώμα. 

«Μένουμε κοντά στο σπίτι του θείου. Βγήκε από το αυτοκίνητο και με πλησίασε. Μετά πήγαμε μαζί στο αυτοκίνητό του και μου έδειξε κάτι τυλιγμένο σε κουβέρτα στο μπροστινό κάθισμα και μου είπε: ‘Αυτό θα το καταστρέψεις’», αναφέρει στην ομολογία του ο συλληφθείς για το έγκλημα που σοκάρει την Τουρκία.

«Είδα ότι ήταν άνθρωπος και έμεινα έκπληκτος. Ο Σαλίμ Γιουλχάν μου είπε: "Σκέψου την οικογένεια σου, θα σου δώσω πάνω από 200.000 λίρες". Δεν ήταν κανείς γύρω μας. Τότε με ρώτησε αν έχω κάποιο τσουβάλι στο αυτοκίνητο μου. Πήρα ένα σακί από το πορτμπαγκάζ, που δεν θυμάμαι τι χρώμα είχε και το έδωσα στον Σαλίμ. Πήρε την κουβέρτα, τύλιξε το παιδί και το έβαλε στο σακί. Το παιδί είχε μελανιές και εκδορές στο σώμα του», είπε στις αρχές το άτομο που βοήθησε τον θείο της 8χρονης, ο οποίος είναι κοινοτάρχη του χωριού όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. 

Το πτώμα της μικρής Ναρίν μεταφέρθηκε στο ποτάμι με ένα κόκκινο αυτοκίνητο, που εντόπισαν ελικόπτερα που εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή για στοιχεία. «Μου έδειξε το ποτάμι με το χέρι του και μου είπε. "Πέταξε το εκεί". Υπήρχε ένα σημείο με αρκετό νερό και άφησα το σακί εκεί. Σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να το βρει και έβαλα μία πέτρα από πάνω. Η πέτρα ήταν περίπου 15-20 κιλά» συνέχισε στην ομολογία του. 

Δολοφονία 8χρονης στην Τουρκία: Γιατί εξετάζεται ως ύποπτη η μητέρα της Ναρίν

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο θείος της Ναρίν είχε κατεβάσει μία εφαρμογή και με αυτή έσβησε όλα τα μηνύματα που είχε πάρει και στείλει από τη μέρα της εξαφάνισης του παιδιού, στις 21 Αυγούστου. Την ίδια εφαρμογή είχε και η μητέρα του δολοφονημένου κοριτσιού. Οι αρχές από χθες εξετάζουν κατά πόσο εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση. Αν γνώριζε και δεν μίλησε ή ακόμη χειρότερα, αν συμμετείχε. Την ίδια ώρα, και πατέρας της Ναρίν έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος και τις 19 μέρες που η 8χρονη κόρη του είχε εξαφανιστεί. Οι αρχές τον άφησαν σήμερα ελεύθερο.

Οργή Ερντογάν για τη δολοφονία της Ναρίν: «Αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή της, θα λογοδοτήσουν»

Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης της άγριας δολοφονίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει εκφράσει την οργή του για το αποτρόπαιο έγκλημα. «Η άγρια δολοφονία του γλυκού αυτού παιδιού έβαλε φωτιά στις καρδιές μας. Αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή της τρυφερής κόρης μου θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σας το λέω να το ξέρετε. Θα συνεχίσουμε τον αποφασιστικό μας αγώνα ενάντια σε όλους τους εγκληματίες που έσβησαν το φως στα μάτια όχι μόνο της Ναρίν, αλλά όλων μας, είτε είναι αυτονομιστές τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών, μέλη συμμοριών, είτε ασυνείδητοι γείτονες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι κάτοικοι στην Τουρκία βγήκαν οργισμένοι στους δρόμους. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κατηγορούν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν κάνει αρκετά για την προστασία των γυναικών και των παιδιών. Πάνω από 400 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν μόνο πέρσι.