Κοσμος

Η Κάμαλα Χάρις κέρδισε το πολυπόθητο τρόπαιο...την στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ

H σούπερσταρ έχει εκατομμύρια φανατικούς ακολούθους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τέιλορ Σουίφτ: Στηρίζει Κάμαλα Χάρις ενόψει των Αμερικανικών εκλογών 

Η Τέιλορ Σουίφτ υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Kάμαλα Χάρις, λέγοντας ότι στηρίζει την αντιπρόεδρο επειδή «αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί».

Η Τέιλορ Σουίφτ - η οποία αποκάλεσε τον εαυτό της «κυρία γάτα χωρίς παιδιά» σε μια αναφορά σε παλαιότερες παρατηρήσεις του υποψήφιου αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς (Οχάιο) - εξέδωσε μια αιφνιδιαστική υποστήριξη της Χάρις αμέσως μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ της αντιπροέδρου και του πρώην προέδρου Τραμπ.

«Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, ταλαντούχα ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος», έγραψε η Σουίφτ στους περισσότερους από 280 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram.

Η τραγουδίστρια του «Shake it Off» δήλωσε ότι παρακολούθησε το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο και ενθάρρυνε τους θαυμαστές της να κάνουν «έρευνα για τα θέματα που υπάρχουν και τις θέσεις που παίρνουν αυτοί οι υποψήφιοι στα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο».

«Θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του 2024», είπε στους θαυμαστές της στο μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υποστήριξη από τη Σουίφτ - η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα απολύτως τεράστιο κοινό, ιδίως μεταξύ των νεαρών θαυμαστών και των δυνητικών ψηφοφόρων - θεωρείται μια πολυπόθητη πολιτική υποστήριξη. Πριν αποχωρήσει από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο, η εκστρατεία του προέδρου Μπάιντεν αναζητούσε ενεργά την υποστήριξη της Σουίφτ.

Το 2020, η Σουίφτ υποστήριξε τον Μπάιντεν λίγες εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών, λέγοντας ότι θα «ψήφιζε με υπερηφάνεια» τον πρώην αντιπρόεδρο και την τότε γερουσιαστή Χάρις.

Η Σουίφτ έσπασε τη μακρόχρονη, σχεδόν εικονική σιωπή της καριέρας της σχετικά με την πολιτική το 2018 για να εκφράσει την υποστήριξή της σε δύο Δημοκρατικούς που διαγωνίζονταν σε μια κούρσα για τη Βουλή και τη Γερουσία του Τενεσί. 

Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ αποκάλεσε τη Σουίφτ «πολύ όμορφη» και αμφισβήτησε αν ήταν «φιλελεύθερη». Ο Τραμπ μίλησε επίσης για την τραγουδίστρια του «Delicate» κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνάντησης με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιούνιο, λέγοντας ότι ήταν «έκπληκτος» που δεν τον υποστήριξε.

Η Σουίφτ έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες εγγραφής ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια των ετών. Το 2023, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι φέρεται να εγγράφηκαν για να ψηφίσουν στο Vote.org, αφού η νικήτρια των βραβείων Grammy δημοσίευσε ένα μήνυμα που ενθάρρυνε τους θαυμαστές της να συμμετάσχουν στην Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων.

Πηγή: The Hill