Κοσμος

Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών

Λιγότερο από δυο μήνες απομένουν για τις κάλπες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών

Αμερικανικές Εκλογές: Το ντιμπέιτ μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν μέχρι την ημέρα των αμερικανικών εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Καμάλα Χάρις έρχονται αντιμέτωποι στο πρώτο τους ντιμπέιτ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος και η Δημοκρατική αντιπρόεδρος παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια αμφίρροπη κούρσα, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις ταλαντευόμενες πολιτείες ενόψει των αμερικανικών εκλογών.  Το ντιμπέιτ στο ABC News θα είναι η πρώτη τους συνάντηση και μόλις η δεύτερη φορά που μοιράζονται την ίδια αίθουσα. Δεν είναι το πρώτο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Τραμπ αντιμετώπισε τον Τζο Μπάιντεν στη σκηνή τον Ιούνιο, εβδομάδες πριν ο πρόεδρος εγκαταλείψει την κούρσα.

Ποιοι είναι οι κανόνες;

Οι παρουσιαστές του ABC World News Tonight David Muir και Linsey Davis θα είναι οι συντονιστές. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους δύο υποψηφίους που διακόπτουν ο ένας τον άλλον, επειδή τα μικρόφωνα θα είναι σιωπηλά όταν κάποιος από τους δύο δεν μιλάει. Αυτοί ήταν οι κανόνες για το ντιμπέιτ νωρίτερα φέτος μεταξύ του κ. Τραμπ και του κ. Μπάιντεν. Η κ. Χάρις ήλπιζε ότι τα μικρόφωνα θα ήταν ενεργοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια, διότι η παρούσα μορφή, όπως δήλωσε η εκστρατεία της, «προστατεύει τον Ντόναλντ Τραμπ από τις άμεσες ανταλλαγές απόψεων με τον αντιπρόεδρο».

Ο Τραμπ θα έχει τον τελευταίο λόγο στο ντιμπέιτ και η κ. Χάρις επέλεξε να εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά των τηλεοπτικών οθονών των τηλεθεατών. Κανένα θέμα ή ερώτηση δεν θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων στους υποψηφίους ή στις καμπάνιες τους, και δεν θα επιτραπεί να ανέβουν στη σκηνή σκηνές ούτε σκηνικά ή προγεγραμμένες σημειώσεις.

Και οι δύο υποψήφιοι θα έχουν μόνο ένα στυλό, ένα σημειωματάριο και ένα μπουκάλι νερό και δεν θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το προσωπικό της εκστρατείας κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων. Κανένας από τους δύο δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από το βήμα του ομιλητή - όπως έκανε ο Τραμπ εναντίον της Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Όπως φάνηκε από τις επιπτώσεις της παραπαίουσας εμφάνισης του κ. Μπάιντεν στο ντιμπέιτ που τον οδήγησε στον τερματισμό της υποψηφιότητάς του, τα προεδρικά ντιμπέιτ αποτελούν ορόσημα της προεκλογικής εκστρατείας με υψηλό ρίσκο που μπορούν να αναδιαμορφώσουν την κούρσα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους υποψηφίους να κάνουν καλή εντύπωση στους ψηφοφόρους, καθώς τα αποσπάσματα γίνονται viral και τα ηχητικά αποσπάσματα αναπαράγονται ξανά και ξανά. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κάμαλα Χάρις. Νέα δημοσκόπηση του Siena College για τους New York Times, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, δείχνει ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποια είναι και τι πρεσβεύει. Η κούρσα μεταξύ αυτής και του Τραμπ παραμένει εξαιρετικά στενή, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

LIVE: ABC News Presidential Debate: Harris and Trump meet in Philadelphia

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice
Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το «Ti Kosmos podcast» και παρουσιάστρια τη Μαριλίζα Αναστασοπούλου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.