Κοσμος

Αντίστροφη μέτρηση για το debate της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ

Πού θα δείτε την τηλεμαχία των δύο διεκδικητών της προεδρίας των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντίστροφη μέτρηση για το debate της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ
Αντίστροφη μέτρηση για το debate της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ © EPA

Πού θα δείτε το debate Τραμπ-Χάρις - Πού θα δείτε το σημερινή τηλεμαχία των δύο διεκδικητών της προεδρίας των ΗΠΑ

Λίγες ώρες πριν ανάψουν τα φώτα στο πλατό του ABC, οι εργαζόμενοι του δικτύου βάζουν τις τελευταίες πινελιές για το ιστορικό debate των δύο υποψηφίων Προέδρων – Κάμαλα Χαρις και Ντόναλντ Τραμπ – σε ένα τηλεοπτικό γεγονός που αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι και όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχουν απευθύνει ποτέ μέχρι σήμερα ο ένας στον άλλο τον λόγο. Απόψε από τις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης) θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω, ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών, αλλά χωρίς κοινό, χωρίς σημειώσεις, για 90 λεπτά στο κρίσιμο debate.

Το debate θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC στην ιστοσελίδα του καναλιού και από την εφαρμογή του στα Disney+ και Hulu ενώ τα δικαιώματα για την ελληνική μετάδοση έχει εξασφαλίσει το Mega.

Τα δύο «στρατόπεδα»

«Είναι αδύνατο να προετοιμαστεί κάποιος (για μια τηλεμαχία) με τον πρόεδρο Τραμπ. (…) Φανταστείτε έναν μποξέρ που θα προσπαθούσε να προετοιμαστεί για έναν αγώνα με τον Φλόιντ Μέιγουεδερ ή τον Μοχάμεντ Άλι», δήλωσε χθες ο Τζέισον Μίλερ, ένας από τους στενούς συμβούλους του Τραμπ, δίνοντας ένα στίγμα για τον τρόπο προσέγγισης του αποψινού ντιμπέιτ από το προεκλογικό του επιτελείο.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική υποψήφια προειδοποίησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες ότι ο αντίπαλός της δεν έχει «κανένα όριο στην κακία και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι’αυτό». Η Κάμαλα Χάρις είπε ακόμη ότι περιμένει «πολλά ψέματα».

Από την πρώτη αναμέτρηση που είχε μεταδοθεί από την τηλεόραση το 1960 ανάμεσα στον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και τον Ρίτσαρντ Νίξον, οι μονομαχίες αυτές είχαν επιτρέψει στον έναν ή τον άλλον υποψήφιο να ξεχωρίσει μέσω μιας επιτυχημένης δήλωσης ή μιας δυναμικής απάντησης, αλλά ποτέ δεν είχαν πράγματι ανατρέψει την προεκλογική εκστρατεία.

Οι κανόνες του Debate

  • Οι κανόνες που σύμφωνα με το ABC News έχουν συμφωνηθεί με τις δύο πλευρές περιλαμβάνουν:
  • Δεν υπάρχουν εναρκτήριες δηλώσεις και οι τελικές δηλώσεις, θα έχει δύο λεπτά κάθε υποψήφιος
  • Οι υποψήφιοι θα στέκονται πίσω από τα βάθρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης
  • Δεν επιτρέπονται οι προγραμμένες σημειώσεις
  • Κανένα θέμα ή ερώτηση δεν θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων
  • Οι υποψήφιοι δεν θα επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice
Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το «Ti Kosmos podcast» και παρουσιάστρια τη Μαριλίζα Αναστασοπούλου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.