Κοσμος

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι ξυλοκόπησε 3χρονο κοριτσάκι

Και άλλη οικογένεια ισχυρίζεται ανάλογο περιστατικό από την ίδια δασκάλα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι ξυλοκόπησε 3χρονο κοριτσάκι
Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι ξυλοκόπησε 3χρονο κοριτσάκι © X/ Vanessa EDBERG

Γαλλία: Νηπιαγωγός στο Παρίσι ξυλοκόπησε 3χρονο κοριτσάκι - Και άλλη οικογένεια ισχυρίζεται ανάλογο περιστατικό από την ίδια δασκάλα

Σάλος έχει ξεσπάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του 15ου διαμερίσματος στο Παρίσι μετά την ανάρτηση ενός σοκαριστικού βίντεο που απεικονίζει μία νηπιαγωγό να χτυπάει με όλη της τη δύναμη ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Η διευθύντρια του σχολείου στη Γαλλία, Nicole Belloubet ζήτησε να τεθεί «άμεσα σε αναστολή» η γυναίκα που άσκησε σωματική βία σε βάρος της τρίχρονης μαθήτριας.

Σάλος στη Γαλλία από το βίντεο που διέρρευσε με τη δασκάλα

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα βίντεο που κατέγραψε γονέας που ήταν παρών στην τάξη και έδειχνε μια δασκάλα να δίνει ένα βίαιο χτύπημα στην πλάτη ενός μικρού κοριτσιού που έκλαιγε, σε ένα νηπιαγωγείο στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού. Το περιστατικό συνέβη στις 3 Σεπτεμβρίου, την επομένη της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στην Γαλλία.

«Μια ντροπή για τα σχολεία», σύμφωνα με τα λόγια της παραιτηθείσας υπουργού Εθνικής Παιδείας Nicole Belloubet, η οποία δήλωσε στο X ότι ήταν «τρομερά σοκαρισμένη από αυτές τις εικόνες». Η Belloubet ζήτησε να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες «χωρίς καθυστέρηση, με άμεση παύση του εκπαιδευτικού».

Από την πλευρά της, η οικογένεια του μαθητή που δέχθηκε την επίθεση υπέβαλε καταγγελία στις 5 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι η βία είχε επιδεινωθεί με τρεις τρόπους: εναντίον ευάλωτου ατόμου, σε σχολείο και διαπράχθηκε από άτομο που εκτελούσε αποστολή δημόσιας υπηρεσίας. Εκτός από τα σωματικά επακόλουθα αυτής της πράξης, το παιδί φέρεται να υποφέρει από ψυχολογικό τραύμα, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Vanessa Edberg. «Το κοριτσάκι έχει ήδη επισκεφθεί γιατρό και θα επισκεφθεί ξανά για να εκτιμήσει το TIW της. Ο πρώτος γιατρός εκτίμησε την ψυχολογική της βλάβη ως «σοβαρή», επειδή το κοριτσάκι δεν κοιτάζει τους άλλους στα μάτια ή στο πρόσωπο και αρνείται να μιλήσει για τη δασκάλα», σύμφωνα με την κ. Edberg.

Ένα άλλο παιδί αναγνώρισε την πρώην δασκάλα της

Η δασκάλα τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα από τη θέση της, αλλά άλλοι μάρτυρες υποδεικνύουν ότι το βίαιο ταμπεραμέντο της γυναίκας ήταν γνωστό στο διδακτικό προσωπικό του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Το γνώριζε αυτό η εκπαιδευτική αρχή;

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς η μητέρα ισχυρίζεται ότι έγραψε στην εκπαιδευτική αρχή, καταθέτοντας αναφορά για τη δασκάλα. Ο πρύτανης της εκπαιδευτικής αρχής του Παρισιού, Bernard Beignier, επισκέφθηκε το σχολείο Frères-Voisin για να μιλήσει με τους δασκάλους. Σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι παίρνει «τα πράγματα πολύ σοβαρά» στην υπόθεση αυτή, την οποία θεωρεί «απαράδεκτη».

«Είναι εντελώς ανυπόφορο, αυτή η συμπεριφορά είναι απερίγραπτη, προερχόμενη από έναν έμπειρο δάσκαλο που βρίσκεται σε αυτό το σχολείο εδώ και δέκα χρόνια», δήλωσε ο Philippe Goujon, δήμαρχος LR του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, στο BFMTV.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice
Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το «Ti Kosmos podcast» και παρουσιάστρια τη Μαριλίζα Αναστασοπούλου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.