Κοσμος

Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας για τη δράση του Τζενάρο Σαντζουλιάνο

Μετά το σκάνδαλο με την influencer Μαρία Ροζάρια Μπότσια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζενάρο Σαντζουλιάνο
Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας για τη δράση του Τζενάρο Σαντζουλιάνο © EPA

Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας για τη δράση του Τζενάρο Σαντζουλιάνο - Μετά το σκάνδαλο με την influencer Μαρία Ροζάρια Μπότσια

Έρευνα με στόχο να εξακριβωθεί αν ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ευθύνεται για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και σφετερισμό δημοσίου χρήματος ζήτησε η εισαγγελία της Ρώμης. 

Η κίνηση αυτή της εισαγγελίας της ιταλικής πρωτεύουσας οφείλεται - όπως διέρρευσε - στην κατάθεση σχετικής αναφοράς από μέρους του γραμματέα του κόμματος των Ιταλών Πράσινων Άντζελο Μπονέλι. Αντικείμενο της όλης έρευνας, σύμφωνα με την Corriere della Sera, είναι η σχέση του Σαντζουλιάνο με την επιχειρηματία και ινφλουένσερ Μαρία Ροζάρια Μπότσια και το αν τους περασμένους μήνες ξοδεύτηκαν χρήματα του ιταλικού κράτους για μετακινήσεις και ταξίδια της με τον πρώην υπουργό τους.

Χθες Δευτέρα (9.9) ο ιταλικός Τύπος αποκάλυψε ότι έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τυχόν οικονομική ζημία σε βάρος των δημόσιων ταμείων της χώρας διεξάγει και το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ρώμης.

Ιταλία: Ο υπουργός Πολιτισμού παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου με την πρώην ερωμένη του

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, παραιτήθηκε την Παρασκευή μετά από διαμάχη σχετικά με έναν ρόλο συμβούλου για την πρώην ερωμένη του, ζήτημα που είχε γίνει πρόβλημα για την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Σαντζουλιάνο ένας 62χρονος πρώην δημοσιογράφος, αντιμετώπισε θύελλα από τα μέσα ενημέρωσης από τότε που η αυτοαποκαλούμενη επιχειρηματίας μόδας Μαρία Ροζάρια Μπόκια δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε διοριστεί «Σύμβουλος του υπουργού για μεγάλες εκδηλώσεις».

«Κρίνω απαραίτητο για τα θεσμικά όργανα και για μένα τον ίδιο να υποβάλω την παραίτησή μου», ανέφερε ο Σαντζουλιάνο στην επιστολή της Παρασκευής προς την πρωθυπουργό, υπερασπιζόμενος το ιστορικό του και αρνούμενος οποιαδήποτε παραβίαση των υπουργικών κανόνων. Η υπόθεση κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα και προκάλεσε συγκρίσεις με προηγούμενα σκάνδαλα σεξ και πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων νυχτερινών πάρτι «bunga bunga» που διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Μελόνι επέλεξε τον Αλεσάντρο Τζούλι, επικεφαλής του μουσείου σύγχρονων τεχνών MAXXI στη Ρώμη, ως νέο υπουργό Πολιτισμού. Ήταν η πρώτη αντικατάσταση υπουργού στη δεξιά της κυβέρνησης, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια φαινόταν σταθερή, με υψηλά ποσοστά δημοτικότητας και αντιμέτωπη με μια διχασμένη αντιπολίτευση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice
Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το «Ti Kosmos podcast» και παρουσιάστρια τη Μαριλίζα Αναστασοπούλου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.