Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Το παιχνίδι του διοργανωτή των βιασμών με τη γαλλική δικαιοσύνη

Ο Ντομινίκ Πελικό έχει ξεκινήσει ένα ιδιότυπο παιχνίδι τόσο με τα θύματά του όσο και με τις γαλλικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πελικό και τα παιχνίδια του με τη γαλλική δικαιοσύνη
© MIDI Open Document

Άτομο με «μηδενική ενσυναίσθηση» λένε οι ειδικοί για τον Ντομινίκ Πελικό

Ούτε χθες, αλλά ούτε και σήμερα κατέθεσε τελικά ο Ντομινίκ Πελικό, ο άνθρωπος που θεωρείται ο ενορχηστρωτής των βιασμών της συζύγου του στη Μαζάν. Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η έβδομη ημέρα της δίκης για τον βιασμό του Μαζάν. Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Όμως, ο βασικός κατηγορούμενος Ντομινίκ Πελικό χθες απέφυγε να καθίσει στο εδώλιο επικαλούμενος «εντερικά προβλήματα» και το ίδιο έπραξε και σήμερα το πρωί οπότε και αναμενόταν να βρεθεί επιτέλους ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης.

Οι εμπειρογνώμονες που ακούστηκαν τη Δευτέρα έχουν ήδη προειδοποιήσει για τα σχόλια που θα μπορούσε να κάνει αυτός ο «χειριστικός άνθρωπος», όπως τον χαρακτήρισαν.

«Ακόμα και αν ζητήσει συγγνώμη, το πρόβλημα είναι ότι είναι διχασμένος, με μηδενική ενσυναίσθηση», προειδοποίησε ο ψυχίατρος Dr Paul Bensussan.

Όταν γύρω στις 10 παρά 20 σήμερα το πρωί, ο Πελικό δεν εμφανίστηκε για δεύτερη ημέρα μπροστά στους δικαστές, ο πρόεδρος του δικαστηρίου της Βακλούζ, Ροζέρ Αρατά ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει κατεπείγουσα θεραπεία για το πρόβλημα υγείας του Πελικό, ειδάλλως εξετάζει το ενδεχόμενο «να αναστείλει τη δίκη». Όπως ήταν φυσικό, αυτό προκάλεσε ένταση στη δικαστική αίθουσα και ενώ η δικηγόρος του δήλωνε χθες ότι ήταν οι εντερικοί πόνοι που δεν τον άφηναν να παραστεί και ότι δεν έχει «καμία πρόθεση να το σκάσει από τη γαλλική δικαιοσύνη», όπως τόνισε η συνήγορός του Béatrice Zavarro.

Η... επίμονη σεξουαλικότητα επιβολής του Πελικό στο επίκεντρο

Βέβαια, ασχέτως του αν κατέθεσε ή όχι ο «ενορχηστρωτής» των βιασμών της Μαζάν, χθες η ψυχολόγος Marianne Douteau έδωσε το προφίλ του Πελικό, χαρακτηρίζοντας τον «οξύθυμο», «ικανό να εμπνεύσει φόβο», ακριβώς όπως και ο πατέρας του, τον οποίο απεχθανόταν και περιφρονούσε.

Μέτριος μαθητής, μέτριος και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Πελικό κατά την ψυχολόγο, παρουσίαζε μία επίμονη σεξουαλικότητα επιβολής, «η οποία άρχισε να διαμορφώνεται σύμφωνα με τον χαρακτήρα του και ήταν συνηθισμένος σε αυτούς του είδους τις δυναμικές τόσο μέσα στη σχέση του, όσο και στη δημόσια ζωή».

Κατά την ψυχολόγο, η άρνηση της συζύγου του να συναινέσει σε ανταλλαγές ζευγαριών, τον οδήγησε σε ιστοσελίδες πορνογραφίας και από εκεί σε επικίνδυνες σεξουαλικές δυναμικές που τελικώς εκφράστηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εναντίον της συζύγου, Ζιζέλ Πελικό. Μια άλλη ψυχολόγος, η Annabelle Montagne, τον περιέγραψε ως έναν «εγωκεντρικό» άνθρωπο που είχε την τάση να «θεωρεί τους άλλους ανθρώπους ως αντικείμενα για να τους χειραγωγήσει, να τους πει ψέματα». Είπε ότι αντικειμενοποιούσε τη σύζυγό του με το να τη βγάζει νοκ άουτ με ναρκωτικά και ότι ο βιασμός της σε μια τέτοια κατάσταση απώλειας συνείδησης θα μπορούσε να «συνδεθεί με φαντασιώσεις νεκροφιλίας».

«Η ηδονοβλεψία ήταν μέρος της ψυχοσεξουαλικής του δυναμικής», πρόσθεσε.

Η Montagne είπε ότι ένας βιασμός στον οποίο ο Pélicot ισχυρίστηκε ότι τον υπέβαλε ένας νοσηλευτής στην ηλικία των εννέα ετών θα μπορούσε να προκαλέσει «ένα ρήγμα στον ψυχισμό του».

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας τον είχε περιγράψει την Παρασκευή ως άτομο με «διχασμένη» προσωπικότητα, κάνοντας σύγκριση με τον ομώνυμο χαρακτήρα στο βιβλίο Strange Case of Doctor Jekyll and Mr Hyde.

Με πληροφορίες από Ladepeche.fr, Guardian.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice
Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το «Ti Kosmos podcast» και παρουσιάστρια τη Μαριλίζα Αναστασοπούλου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.