Κοσμος

Μητέρα στο Κολοράντο δολοφόνησε τα δύο παιδιά της - Πώς κατάφερε να ξεφύγει αρχικά από τις αρχές

«Μου είπε ο Θεός να τα σκοτώσω», υποστηρίζει η 36χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 36χρονη μητέρα πυροβόλησε και μαχαίρωσε τα δύο παιδιά της στο Κολοράντο
Κολοράντο: Μητέρα πυροβόλησε και μαχαίρωσε τα δύο παιδιά της

Κολοράντο: Μητέρα πυροβόλησε και μαχαίρωσε τα δύο παιδιά της  - «Μου είπε ο Θεός να τα σκοτώσω», υποστηρίζει η 36χρονη

Μία 36χρονη μητέρα στο Κολοράντο πυροβόλησε και μαχαίρωσε τα δύο παιδιά της 7 και 9 ετών πριν στραφεί εναντίον της μεγαλύτερης κόρης της, 11 ετών, που κατάφερε να σωθεί. 

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η 11χρονη αποκάλυψε ότι η μητέρα της είπε στα δύο αδέλφια της να κλείσουν τα μάτια τους και τα οδήγησε σε ένα δωμάτιο, όπου τα πυροβόλησε και τα μαχαίρωσε. Μετά τη δολοφονία και την επίθεση σε βάρος της 11χρονης κόρης της, η 36χρονη ζήτησε από το νεαρό κορίτσι να την καλύψει ώστε να μην αποκαλυφθεί ποτέ το έγκλημα. Η Κίμπερλι Σίνγκλερ είπε στην αστυνομία ότι το διπλό έγκλημα διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι τους στο Κολοράντο. Λίγες ημέρες μετά έφυγε από τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γλιτώσει τη σύλληψη.

«Ο Θεός μού είπε να το κάνω» υποστήριξε η 36χρονη μητέρα από το Κολοράντο

Γρήγορα τα περί διάρρηξης φάνηκε ότι δεν ήταν βάσιμα. Η 36χρονη συνελήφθη σε ξενοδοχείου του Λονδίνου στις 30 Δεκεμβρίου 2023 και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η ακρόαση για την έκδοσή της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είπε πως ο Θεός της είπε να δολοφονήσει και έριξε ευθύνες και στον πρώην σύζυγό της, Κέβιν Ουάντζ, καθώς τότε ήταν σε διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών. 

«Η αστυνομία βρήκε τον 7χρονο Έιντεν Ουέντζ και την 9χρονη Eλιάνα μαζί στο κρεβάτι, πυροβολημένους και μαχαιρωμένους θανάσιμα», είπε ο εισαγγελέας Τζόελ Σμιθ στην τριήμερη ακρόαση και πρόσθεσε:  «Η 11χρονη η οποία μαχαιρώθηκε πολλές φορές φαίνεται πως παρακαλούσε τη μητέρα της να τη σώσει. Τραυματίστηκε επίσης σοβαρά αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Σίνγκλερ, Έντουαρντ Φιτζέραλντ, υποστήριξε στο δικαστήριο σύμφωνα με το AP ότι δεν είχε βλάψει τα παιδιά της και πίστευε ότι η αστυνομία εξανάγκασε την κατάθεση από την κόρη της. Ο δικηγόρος της είπε ότι δεν θα έπρεπε να εκδοθεί στο Κολοράντο γιατί εκεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή χωρίς αναστολή, κάτι που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Φιτζέραλντ υποστήριξε ότι ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις ήταν απίθανο να μετατρέψει την ποινή της, λέγοντας ότι αν το έκανε αυτό θα ισοδυναμούσε με «πολιτική αυτοκτονία».

Η 36χρονη μητέρα κατηγορείται για φόνο α’ βαθμού σε σχέση με τον θάνατο του 7χρονου γιου και της 9χρονης κόρης της, καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας κατά της 11χρονης κόρης της. Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι η Σίνγκλερ είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για κακοποίηση παιδιών.

Με πληροφορίες από Associated Press και NBC News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice
Πόσο μεγάλη απειλή είναι για την Αμερική η Κίνα; Η νέα σειρά podcasts από την Athens Voice

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος της σειράς podcast του Κινεζικού Προγράμματος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με το «Ti Kosmos podcast» και παρουσιάστρια τη Μαριλίζα Αναστασοπούλου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.