Κοσμος

Στην εντατική ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μετά από εγχείρηση καρδιάς

Μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Rikers Island όπου βρίσκεται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση στην καρδιά - Μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Rikers Island όπου βρίσκεται

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μεταφέρθηκε εσπευσμένα σήμερα από τη φυλακή της Νέας Υόρκης σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην καρδιά και βρίσκεται στην εντατική όπου αναρρώνει, μετέδωσε το δίκτυο ABC News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο φυλακών της Νέας Υόρκης με Covid και διπλή πνευμονία. Ο Τζούντα Ενγκελμάγιερ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είχε δηλώσει ότι ο 72χρονος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι ο πελάτης του έχει ήδη διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, σπονδυλική στένωση και υγρό στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Ορόσημο για το κίνημα #MeToo η καταδίκη Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, του οποίου η υγεία έχει επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο Μπέλβιου πολλές φορές, έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει αδίκημα καθώς και ότι είχε σεξουαλικές επαφές χωρίς συναίνεση με οποιονδήποτε.

Θα μπορούσε να δικαστεί εκ νέου για κατηγορίες βιασμού στο Μανχάταν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θέλουν να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν δήλωσαν ότι σκοπεύουν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Χάρβεϊ Γουάινστιν για «πρόσθετες βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις», αφού περισσότερες γυναίκες συμφώνησαν να καταθέσουν.

Η καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αποτέλεσε ορόσημο για το κίνημα #MeToo, στο πλαίσιο του οποίου γυναίκες κατηγόρησαν εκατοντάδες άνδρες στον χώρο της ψυχαγωγίας, των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής και άλλων τομέων για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι ένορκοι έκριναν ότι ο συνιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Miramax επιτέθηκε σεξουαλικά στην πρώην βοηθό παραγωγής Μίριαμ Χέιλι το 2006 και βίασε την επίδοξη ηθοποιό Τζέσικα Μαν το 2013. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καταδικάστηκε επίσης σε 16 χρόνια μετά από ξεχωριστή δίκη για βιασμό στην Καλιφόρνια.

(Με πληροφορίες του Guardian)