Κοσμος

Καφετέριες στην Βρετανία βγάζουν τις πρίζες για να μην κάθονται με τις ώρες οι «τηλεργαζόμενοι»

Ορισμένοι τους αποκαλούν «καταληψίες»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βρετανία: Καφετέριες βγάζουν την πρίζα για τους φορητούς υπολογιστές

Δύο καφετέριες στην Βρετανία περιόρισαν τη χρήση φορητών υπολογιστών σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους «τηλεργαζόμενους»  να «καταλαμβάνουν» τα τραπέζια.

Το Milk and Bean στο Newbury της Βρετανίας περιόρισε τους πελάτες στη χρήση των φορητών υπολογιστών τους για μία ώρα τις καθημερινές, αλλά εφάρμοσε πλήρη απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα. Το The Collective, που εδρεύει στο Caversham, απαγόρευσε τις συσκευές μεταξύ 11.30 π.μ. και 1.30 μ.μ. τις καθημερινές και εντελώς τα Σαββατοκύριακα.

Ο Alex Middleton, διευθυντής του The Collective, δήλωσε στο BBC ότι η πολιτική αυτή αποσκοπούσε στην εξεύρεση μιας «ισορροπίας» η οποία «δεν μας θέτει σε κίνδυνο να χάσουμε χρήματα». «Είμαστε μια μικρή ανεξάρτητη επιχείρηση, οπότε πρέπει να κρατάμε τα τραπέζια απασχολημένα», εξήγησε. «Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους να καταλαμβάνουν τα τραπέζια και δεν θέλουμε να μην σεβόμαστε ούτε τους ανθρώπους που έρχονται με φορητούς υπολογιστές».

Εν τω μεταξύ, ο Chris Chaplin, ιδιοκτήτης του Milk and Bean, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ότι η χρήση φορητών υπολογιστών έχει οδηγήσει σε «χαμηλότερο κύκλο εργασιών και αρκετά χαμηλές δαπάνες σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές».

«Χαλάει επίσης η ατμόσφαιρα του μαγαζιού με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές», πρόσθεσε.

Η εργασία από το σπίτι έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής μετά την πανδημία με πολλούς απομακρυσμένους εργαζόμενους να επιλέγουν να κάνουν τις καφετέριες δεύτερο γραφείο, επειδή συχνά υπάρχει δωρεάν Wi-Fi και ηλεκτρικό ρεύμα. Οι καφετέριες, μαζί με τις παμπ και τα εστιατόρια, έχουν πληγεί σκληρά από τα λουκέτα και την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Για ορισμένους ιδιοκτήτες, οι πελάτες με φορητούς υπολογιστές δεν αποτελούν μόνο οικονομικό βάρος, αλλά μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση στο προσωπικό και τους άλλους πελάτες καταλαμβάνοντας χώρο. Το Fringe and Ginge στο Κεντ απαγόρευσε τους φορητούς υπολογιστές νωρίτερα φέτος, αφού ένας πελάτης ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ησυχία κατά τη διάρκεια μιας κλήσης εργασίας στο Zoom.

Καφετέριες στην Ευρώπη, από το Βερολίνο έως το Παρίσι, έχουν επίσης επιβάλει περιορισμούς στη χρήση φορητών υπολογιστών μετά την εισροή ψηφιακών νομάδων στην ήπειρο. Ορισμένοι τους έχουν αποκαλέσει «καταληψίες καφετεριών»

Πηγή: Telegraph