Κοσμος

Ιμανί Κελίφ για Έλον Μασκ: Με μισεί αλλά δεν με ξέρει

Οι δηλώσεις της σε γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιμανί Κελίφ: Πυρά κατά του Έλον Μασκ - Οι δηλώσεις της σε γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι-στην κατηγορία -66κ.-, η βρισκόταν στο επίκεντρο της διαμάχης για εβδομάδες για το φύλο της, κατηγόρησε τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του δικτύου Χ (πρώην twitter), Έλον Μασκ.

Ιμανί Κελίφ για Έλον Μασκ: Με μισεί αλλά δεν με ξέρει

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «CLIQUE», η Ιμανί Κελίφ είπε ότι ο Έλον Μασκ είναι σκληρός και ότι δεν καταλαβαίνει γιατί τη μισεί:

«Ο Έλον Μασκ ήταν ένας από τους πρώτους που μου επιτέθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας μίσους. Δημοσίευσε αυτό το βίντεο και έγινε retweet. Έτσι ήταν ένας από τους πρώτους που διέδωσε αυτή την εκστρατεία εναντίον μου», τόνισε αναφερόμενη στο ποστάρισμα του Έλον Μασκ, στο οποίο ανέφερε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν «οι άνδρες από τα γυναικεία αθλήματα και κατηγορίες».

«Θα έλεγα, "Με μισείς, αλλά δεν με ξέρεις καν γιατί ήσουν σκληρός με μένα, με την οικογένειά μου, με τη μητέρα μου." Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά των ανθρώπων αυτές τις μέρες. Ο Θεός είναι ο οδηγός μου, Είμαι μια γυναίκα μουσουλμάνα. Είμαι μουσουλμάνα και κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να γίνω ακόμα πιο δυνατή στο μέλλον και να επιστρέψω με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο», είπε.

Η Ιμάν Κελίφ κινήθηκε νομικά λόγω της παρενόχλησης που υπέστη διαδικτυακά και ο Έλον Μασκ ήταν ένας από αυτούς που στοχοποίησε.