Κοσμος

Η Κέιτ Μίντλετον oλοκλήρωσε τον κύκλο χημειοθεραπείας και επιστρέφει στα καθήκοντά της

To βιντεοσκοπημένο μήνυμά της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κέιτ Μίντλετον: Oλοκλήρωση του κύκλου χημειοθεραπειών

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον είναι «ελεύθερη από καρκίνο» μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας ύστερα από την διάγνωση της πριν μερικούς μήνες. 

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε από το παλάτι του Κένσινγκτον τη Δευτέρα, η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ανακουφισμένη που η προληπτική χημειοθεραπεία της τελείωσε μετά από εννέα «απίστευτα δύσκολους» και «τρομακτικούς» μήνες για την ίδια και την οικογένειά της.

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε ότι «ο δρόμος για τη θεραπεία και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσω να παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται». 

Η Κέιτ Μίντλετον έχει αρχίσει να εργάζεται από το σπίτι και θα επιστρέψει σε ένα «ελαφρύ πρόγραμμα εξωτερικών υποχρεώσεων για το υπόλοιπο του έτους», ανέφερε το παλάτι.

«Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω πόσο μεγάλη ανακούφιση είναι που επιτέλους ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία μου. Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να πλοηγηθούμε στα τρικυμιώδη νερά και στον άγνωστο δρόμο.

Το ταξίδι του καρκίνου είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ειδικά για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Με ταπεινότητα, σας φέρνει επίσης αντιμέτωπους με τα δικά σας τρωτά σημεία με έναν τρόπο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν, και μαζί με αυτό, μια νέα προοπτική για τα πάντα.

Αυτή η περίοδος υπενθύμισε πάνω απ' όλα στον Γουίλιαμ και σε μένα να σκεφτόμαστε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Του να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε απλά.

Τώρα επικεντρώνομαι στο να κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνω ελεύθερη από καρκίνο. Παρόλο που έχω τελειώσει τη χημειοθεραπεία, ο δρόμος μου προς τη θεραπεία και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς και πρέπει να συνεχίσω να παίρνω κάθε μέρα όπως έρχεται. Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά και να αναλάβω μερικές ακόμη δημόσιες υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, όταν μπορέσω.

Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, εισέρχομαι σε αυτή τη νέα φάση της ανάρρωσης με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής. Ο Γουίλιαμ και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουμε λάβει και αντλούμε μεγάλη δύναμη από όλους εκείνους που μας βοηθούν αυτή τη στιγμή».

Το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα ένα τρίλεπτο βίντεο με τον Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά του ζευγαριού να κάνουν βόλτες και να παίζουν παιχνίδια. Γυρίστηκε τον περασμένο μήνα σε μια παραλία στο Νόρφολκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλατιού του Κένσινγκτον.

Η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο τον Μάρτιο, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Τα νέα της ήρθαν λίγο μετά την αποκάλυψη του πεθερού της, βασιλιά Καρόλου, ότι και αυτός υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο. 

Τη Δευτέρα το παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασθένεια και τη θεραπεία της πριγκίπισσας, επικαλούμενο το δικαίωμά της στο ιατρικό απόρρητο.

Με πληροφορίες από Guardian